IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cosworth представи свои версии на Subaru BRZ и Toyota GT 86

Най-мощният вариант ще увеличава мощността на 2.0-литровия мотор до 380 к.с.

Cosworth представи свои версии на Subaru BRZ и Toyota GT 86

Доказаният производител на двигатели Cosworth направи това, което в Toyota и Subaru така и не направиха. Британската компания доработи 2.0-литровия двигател на BRZ и GT 86, като е готова с няколко нива на тунинг.
Cosworth представи свои версии на Subaru BRZ и Toyota GT 86
Снимка: Cosworth

Първите нива на доработване не включват поставянето на система за принудително пълнене, което означава, че мощността на двигателя е увеличена съвсем малко. Входящата версия Cosworth са оборудвали с препрограмирано електронно управление на агрегата и изпускателна система от неръждаема стомана, като са постигнали мощност от 223 к.с. Предлага се също така изпускателна система със специален резонатор, която увеличава стандартната мощност от 200 к.с. до 227 к.с. А при поставянето и на спортен колектор конете скачат до 233.
Cosworth представи свои версии на Subaru BRZ и Toyota GT 86
Това обаче не е всичко. Ще има и по-сериозни доработки, при които боксеровия агрегат на спортните купета ще получи турбо. В момента инженерите на Cosworth подготвят две версии с мощност 325 и 380 к.с. За съжаление обаче на този етап допълнителна информация за тях липсва.

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Някой запознат ще ме светнели дали тази колко е повече Toyota или повече Subaru? Или изцяло на едната марка и е брандирана и като другата?Двигателя като чета, че е боксер предполагам, че е на Subaru?
  • #3
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те и затова от косуърт са се заели, че им е мъчно като гледат какви са ги свършили жълтурите!
  • #2
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Незнам за какви деца говориш, но като му четох характеристиките на това Субару и виждам, че нищо не върви, щом като на теб ти се стлува много вървящо, не знам ако се качиш наистина на нещо което върви какво ще кажеш. Това нещо е далеч от вървенето на един Голф ГТИ, дори 10г. старо дизелово трилитрово Ауди или БМВ вървят повече. Хайде стига глупости, по вероятно някое дете да се прехласне по вървенето на това субару, отколкото човек с опит. Добре че Коусърт са се заели. Сега вече ще върви.
  • #1
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като знам как върви тази кола и с какъв кеф се кара с 200 к.с. си представям какво ще е при повече коне.Сигурно децата във форума ще ме опонират, че 200 коня са малко, но нека веднъж да седнат и да покарат машината и тогава да ми говорят. Боксера е уникален просто и наистина колата е направена за голям кеф, а не да ускорява или да прави драг. Правете разлика!Не знам какви са цените на Cosworth, но според мен за по-малко от атмосферни 50 к.с. отгоре едва ли ще си струва. Мотора държи на тунинг.