IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руското чудовище Baijah Tulos 4x4

След провала на китайските автомобили на немския пазар сега един вносител се пробва с руски модели като Baijah Tulos 4x4.

Руското чудовище  Baijah Tulos 4x4
Този високопроходим автомобил е като "търкаляща се скала", пише Том Грюнвег, автомобилен коментатор в Шпигел. Глезотии като еърбегове или климатик липсват серийно. Като погледнете този автомобил и изразът "Източен блок" добива съвсем друг смисъл, продължава с погрома Грюнвег. Но човек изобщо не може да мисли за политика, когато застане за първи път пред Tulos, а за някой баир в Урал. В крайна сметка автомобилът е дълъг 4.70 м, а на височина надхвърля 2.0 метра. 



Чудовището скоро може да появи и по немските аутобани, особено ако това зависи от Маркус Ньоске. Неговата фирма е специализирана в продажба на модели, които запълват специфични пазарни ниши. Ньоске вече е успял да продаде 80 екземпляра UAZ Taigah (Тайга) - руския отговор на автомобили като Land Rover Defender или Jeep Wrangler. Затова сега опитва късмета си с по-големия и някак по-цивилен брат Tulos. В Русия този автомобил се продава под името "Патриот". В Германия ще се пробва като Tulos. 

Всъщност Тulos не е нищо по-различно от по-голяма Тайга – колесната база е по-дълга с 45 см, а общата дължина е по-голяма с 60 см. Освен това не изглеждал като разработка от времето на Брежнев, коментира Грюнвег. За сметка на това напомнял на спрения от производство Opel Monterey, най-малкото на външен вид. 



От вътре обаче, времето изглеждало спряло. Някои фуги можели да бъдат използвани като чекмеджета или поне да поберат наръч документи. Изкуствените материали и сивия винил по седалките в горещи дни изпускали особена миризма, която връщала източно германците в романтиката на 1984 година... 

Но не всиччко е лошо в този руски джип, пише Грюнвег, защото когато нещо го няма, то няма как да се счупи. Това е утехата за липсата на еърбег или климатик. Освен това продавачът Ньоске маркетира всъдехода не като "Sport" -, а като Rough (груб) Utility Vеhicle (SUV/RUV). Освен това Tulos разполага с доста пространство. Отпред, а също и отзад, човек седи като крал на трон на цял метър над земята. Дори отзад остава толкова пространство, че ще може да обикаляте природата с пералня в багажника. В него всъщност има две пейки, които се свалят и вдигат, както едно време в Defender- а. Те не могат да се използват по улиците в града, казва Ньоске, но ако сте на пикник, а времето е лошо, ще ви бъдат от полза. 



Tulos поема пътя към Дивото с помощта на четирицилиндров 2.7 литров мотор, който руснаците купуват от Toyota. Мощността му е 128 к.с., а максималният въртящ момент е 220 Nm. Той вижда доста зор с тежащата 1.8 тона каросерия на Tulos, но за сметка на това може лесно да бъде преоборудван и да се движи на етанол. Не е голяма загуба, че не може да развие повече от 140 км/ч. Предаването на движението към четирите колела може да се включва и спира, а по желание може да се комбинира и с блокаж на диференциала.
Най-хубавото нещо в Tulos била цената, според автора на Шпигел. За 22 900 евро, пише той, не може да купиш дори на старо читав Mercedes M или VW Touareg.

0 от 500
  • #14
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Здравейте на вички дори на невежите като анонимния , абе брат ти кога кара такъв джип та даваш такива пояснения и мнения много ми е чудно имам го от 3 години ходя с него на лов на риба карам го и в градски условия досега несъм се притеснявал дали ще се счупи нещо по него защото е много евтин за подръжка и м/у другото по добре руска , ама нова отколкото друга която не се знае кой и как я е карал и стопанисвал .Съвсем искрено мога да споделя че на мен ми харесва и досега ПАТРИОТА не ме е предал.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    russianma ( преди 15 години )
    Сигурен съм че сред вас има хора които наистина разбира от 4х4, но половината коментари са свързани с мощност. БОЖЕ!!! И сестра ми, която е на 9 знае че мощноста не е най-важна при катерене. Вземете например ГАЗ 51 или Урал! Камиони които тежат по 3-5 тона и са с двигатели м/у 200-350 (не съм на 100% сигурен за диапазона на мощноста) коня. А ако ми кажете че те не катерат евала! Камион тежащ 3,5 тона, натоварен с 20 човека отзад катери с лекота с която Honda CBR 100 RR Fireblade ще мине лада!
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 16 години )
    Автомобила става за лов и да си пренасяш дърва през зимата от село в града.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 16 години )
    Автомобила става за лов и да си пренасяш дърва през зимата от село в града.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    джипа е много хубав а недостатъците в него се отстраняват с ддс-то което е 7000 лв аи мощността му е добра аи средно тегло на нормален човек е 70-80кг а не 120 макар че и тях ще ги изкара за повече мнения вижте в ***.offroadbg.com а в бг е уаз патриот
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Велинов ( преди 16 години )
    Дам, карам го, малко му идва тежичко като се пъхнем няколко човека вътре (моите приятели са по 120кг хора). Да не говорим за никакво ускорение - дали ще тръгнеш на първа или ще се пробваш на трета - все тая. Обаче искаш ли да катери - няма равен в своя клас, карал съм всичко. А и наистина седиш като крал вътре (не говорим за екстри ;) )
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Стеф ( преди 16 години )
    Наистина като му е 128 к.с. мотора как ще се влачи това нещо по чукаците.1.8 т. и като седнат вътре четири пет човека....Нагледал съм се на Руски ***- като седнеш в него и покрай пантите вафла да вкараш.За мен късата версия на Нива е по- добра то това нещо
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Lord ( преди 16 години )
    И като му вижда зор мотора на равно как ще тръгне да превзема чукарите не знам! Отишли русначетата и купили най смотания двигател на тойота. От 2.7л бензин ще изкараш само 128 к.с. Да сложат един мотор като моя от вектра от 1.8л 115 к.с.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    MR_BASS ( преди 16 години )
    Има фуги които могот до се използват за чекмеджета защото руснака ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ като я е проектирал е БИЛ ПИЯН и е сътворил поредната РУСКА *** и не е можал да издържи докрая за да я довърши и се спуска да сложи нещо чуждо и ноистино кочествено - двигател от ново поколение на TOYOTA!
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Niko ( преди 17 години )
    Да ти кажа тя и фронтерата е гола вода