IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren „преписва“ от Porsche

Англичаните използват GT3 за пример при направата на своя P13

McLaren „преписва“ от Porsche

Въпреки проблемите със самозапалващия се двигател Porshe 911 GT3 си остава един от най-впечатляващите спортни автомобили. Класата му се признава дори от специалистите от McLaren, които го използват като пример при създаването на своя нов модел P13, съобщава изданието Piston Heads.
McLaren „преписва“ от Porsche
911 GT3. Снимка: Porsche

Според информацията изпълнителният директор на McLaren Марк Флюит и екипът му са купили едно Porsche 911 GT3, което активно тестват на писта. Пред представител на изданието Флюит е категоричен, че е направо възхитен от възможностите на немския спортен автомобил. Той допълва, че в екипа му са разрешили проблема със самозапалването, който тормозеше германците.

Новият P13 трябва да се появи на пазара догодина. И докато той представлява по-слаба версия на 650S, то GT3 е най-мощната модификация на 911. Очаква се английската суперкола да разчита на карбонов монокок, който се използва при всички съвременни коли на McLaren. Моторът ще бъде познатия 3.8-литров V8, но мощността му ще бъде намалена до 400 к.с., за да се изключи възможността за вътрешна конкуренция с 650S. Скоростната кутия ще бъде 7-степенна с двойно сцепление Graziano.

Концептуалната версия на спортния автомобил ще се появи на някое от изложенията до края на годината, а серийното производство ще стартира през 2015 г.

0 от 500
  • #8
    10 rate up comment 12 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Driftior4e,niakoga ka4val li si se Porsche.Samo da te svetna,4e sam driftiral na pista 911 4S i niama takav kef.Pak pod4ertavam ne sas zadno,a 4x4
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    А ( преди 10 години )
    то сега и да питат Фалиралият БеРЕТОНЕ и той ще каже порше е върхът давай да произвеждамезаедно а?? СЕКИ ГЛЕДА КЕЛЕПИРА ДА ВЪРВИ БИЗНЕСЪТ!!
  • #6
    12 rate up comment 23 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 10 години )
    Всяка водеща фирма купува и разглобява конглокентните модели, не става въпрос за копиране.А Порше за дрифт не става, а само за фукане по магистралите и заведенията.
  • #5
    27 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Всички специалисти по света признават Порше като най-добрите спортни коли, само Дошльовците плюят като камили!
  • #4
    20 rate up comment 7 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Nai-velikoto 911 e GT3,no v nikakav slu4ei nai-mo6tnoto,za6toto 911 Turbo i Turbo S sa s blizo 80 konia pove4e,no tova amatiorite ot autokyyymedia niama kak da go znaiat
  • #3
    18 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    То и за прехваления GTR, Порше беше еталона. Като основна цел на японците тогава беше да бият времето на 911 на Нюрбургринг. Тогва го биха с цели 4 секунди и си ръкопляскаха в една конферентна зала.
  • #2
    16 rate up comment 23 rate down comment
    Das Toto ( преди 10 години )
    Да решили проблема,като са източили бензина :)))
  • #1
    22 rate up comment 7 rate down comment
    бърнърд ( преди 10 години )
    Е нали пишат, че са разрешели проблема със самозапалването!