IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda направи най-бързата тревокосачка в света

Mean Mower може да развие скорост от 209 км/ч

Honda направи най-бързата тревокосачка в света

Компанията Honda създаде най-бързата косачка за трева на планетата. Селскостопанският болид е получил името Mean Mower и може да развие максимална скорост от 209 км/ч, твърдят неговите създатели.

Honda направи най-бързата тревокосачка в света
Машинката е оборудвана с 1000-кубиков двигател от мотоциклет Honda VTR 1000F Firestorm с мощност 110 к.с,. 6-степенна скоростна кутия с възможност за смяна на предавките от волана, усилени спирачки от АТВ и спортна седалка Cobra. Косачката ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди, а при тегло 140 кг. съотношението мощност/маса е 540 кг. на тон.
Honda направи най-бързата тревокосачка в света
В създаването на Mean Mower са участвали експерти от британското поделение на Honda съвместно с инженери от компанията Team Dreams. Освен че са преработили двигателя, те са направили и ново шаси за машинката, като обаче са запазили основното и предназначение – а именно да коси трета. Нови са също изпускателната система Scorpion и кормилната рейка Moriss Minor.
Honda направи най-бързата тревокосачка в света
Тревокосачката ще бъде записана в Книгата на рекодите Гинес с постижение от 187.6 км/ч, което я прави най-бързото транспортно средство в класа си. То е постигнато на полигон в Тарагона (Исп), като Mean Mower е управлявана от британеца Пиърс Уорд. Той е успял да развие тази скорост в двете посоки на отсечката, което е достатъчто за признаване на постижението.
Honda направи най-бързата тревокосачка в света
Именно Уорд е карал косачката при предишния рекорд, който бе 140 км/ч. Отново той по време на изпитанията е развил и 209 км/ч, които са максималната скорост на машината.

Снимки: Honda

 

Тагове: honda mean mower
0 от 500
  • #14
    8 rate up comment 22 rate down comment
    Кодошо ( преди 9 години )
    Немците от АУДИ правят най-бързото комби, а японците от Хонда най-бързата косачка.Както казва народа - кой каквото си може!
  • #13
    7 rate up comment 16 rate down comment
    неДошо ( преди 9 години )
    Шефа на *** отишъл при инженерите и на въпроса, защо не работят по новия модел те му отговорили, че и без това ще е *** като останалите, по-добре да направят нещо също безсмислено, но поне да радва простоДошо.
  • #12
    6 rate up comment 19 rate down comment
    A3 ( преди 9 години )
    Da se nasochat kum kosachkite I da prestanat da ni trowqt zrenieto s tezi urUdliwi podobiq na awtomobili!!!
  • #11
    22 rate up comment 4 rate down comment
    на кого му е ясно? ( преди 9 години )
    На простите селяци може и така да им се струва. Обективно погледнато, Хонда правят повече от прилични автомобили - надеждна техника, практичност и поне средно добри за каране. Дане говорим, че става въпрос за компания, която произвежда много широка гама техника, най-често с отлично качество.
  • #10
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и сега очакваме Ламборджини или Ню Холанд да направят свръхзвуков трактор :D
  • #9
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Karacha ( преди 9 години )
    Айдее,пуснахте му мухата и Дошо се развилня.
  • #8
    4 rate up comment 6 rate down comment
    А ( преди 9 години )
    браво ама е опасно това да не обърне трябава и тунинг да и направят ако и направят направо на магистралата и там да бяга!!!
  • #7
    9 rate up comment 20 rate down comment
    на всички беше ( преди 9 години )
    ясно,че Хонда могат да правят сенокосачки,агрегати за ток,мотоциклети,даже и помпи,но коли -не!Освен на Дошо, разбира се, чиято сенокосачка е с двигател на стара Астра.
  • #6
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    както всичко японско, може да вдигне 209 но на засичането е вдигнала само 187като GT-R 0-100 по данни на производителя 2,9 а на тестовете неможе
  • #5
    8 rate up comment 19 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Nagledno potvarjdenie na dumite,4e iaponskoto e za seliani