IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Косачка за трева вдига 210 км/ч

Машинката е с двигател от мотоциклет Honda

Косачка за трева вдига 210 км/ч

Специалисти от компанията Honda създадоха специално за британското телевизионно предаване Top Gear най-бързата косачка за трева в света, съобщава BBC. Тя може да развие скорост от 210 км/ч.
Косачка за трева вдига 210 км/ч
Досегашният световен рекорд за подобна машина бе 155 км/ч. По думите на представители на Honda, техните инженери са имали трудната задача да запазят външния вид на косачката и същевременно тя да може да развива висока скорост. В крайна сметка японският производител е снабдил модела си Honda HF2620 с двигател с мощност 1000 куб. см от спортния мотоциклет VTR.

Стандартната машинка за косене с огромна трудност достига 18 км/ч, тъй като мощността на нейния мотор е едва 20 к.с. От друга страна за безумното творение на японците това не е проблем, тъй като двигателят Honda 1000cc VTR разполага с цели 110 к.с.
Косачка за трева вдига 210 км/ч
Кормилното управление на машината е взаимствано от Morris Minor, колелата са от квадроцикъл, а металните остриета за косене са премахнати. Пълната си мощност двигателят на новото творение достига при 4000 об/мин., като в Honda са на мнение, че машинката ще ускорява от 0 до 100 км/ч да 4 секунди.

Същото прави и суперколата Ferrari F12, но не е ясно кой ще се прежали да се пробва зад волана на Honda HF2620... Машината още не е изпробвана, като със сигурност няма да получи лиценз за обществено ползване. И в крайна сметка ще си остане само експеримент.
Косачка за трева вдига 210 км/ч
Косачка за трева вдига 210 км/ч
Снимки: Facebook
 

Тагове: honda 1000cc vtr
0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Ime ( преди 10 години )
    Върни се назад и прочети,, че аз говоря точно за нетунингованата косачка. После се замисли за типичните черти и си вземи бележка...
  • #13
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Малко извън темата - вчера карах едно CR-V 2.2. дизел, 150 коня. Добра машинка, ама беше ръчка и нямам наблюдения върху автоматика. Дали се усеща как сменя скоростите? Благодаря!
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Стоян ( преди 10 години )
    Поредната никому ненужна, тотално неприложима кошница...
  • #11
    3 rate up comment 7 rate down comment
    до: Ime ( преди 10 години )
    Селоооо,село,стандартната косачка на основата на която е тази тежи 254 кг.А тази с друг двигател,спирачки и т.н. дали е под 300 кг.?Хайде помисли малко,ако има някой между ушите!То мисленето не е,като да пишеш глупости де.А къде са твоите 50-60 кг. и къде са 254 кг. без тунинга.Разликата е повече от огромна.Направи си изводите за себе си и спри да се излагаш е моя съвет!Ако можеш де,което ме съмнява.Типична черта на глупавите хора е да се правят на умни,но рядко им се получава,както в случая.
  • #10
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Ime ( преди 10 години )
    Не знам кой и защо ми е изтрил коментара, но ще повторя:Явно като видно селянче си зпознат с косачките, оказа се че тежи 250кг.Сега един пример- Сузуки Мродер 125 кубик тежи 140кг. Има 11к.с. и вдига 120. Та не ми говори че 100 килограма отгоре с прекалено много за още толкова конски сили та да свалои скороста на 18.Колкото до японците- карам японски мотор, а доскоро и кола, та не ми се прaви на много сведущ, aми бягай при кравите, дето ги споменаваш ***.
  • #9
    5 rate up comment 10 rate down comment
    до: Ime ( преди 10 години )
    Село,нещо мерките ти май не са съвсем в ред!Тази косачка,ако е 50-60 кила на Ime ще се прекръстя,че да ми се подиграват всички.Един мотоциклет е около 200 кг.,а това на снимката е поне 300.Аре ходи да издоиш кравите,че вашите ще те пляскат!И да не забравиш да им изринеш торта!Между другото първото ти изречение си го написал толкова несвързано,че не ти се разбира.Имам чувството,че като прочетеш някоя новина за японците и се разтреперваш.
  • #8
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ай стига сте хвалили японските косачки бре, то да не прочетат думата "японско" и вече айде. Не разбрахте ли ,че е някаква палячовщина на Топ Гиър. Вчера Тойота изпрати детска играчка в космоса, днес хонда направили най-бързата косачка, то страшна работа.
  • #7
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Ime ( преди 10 години )
    Причината косачката да не може да вдигне над 18 не 20те конски сили, защото мотори с по толкова спокойно вдигат над 130 и нагоре... Ама вие нали сте спецове...А да- такава дума "квадроцикъл" в българският език не съществува...То не беше "рекуперация" то не беше чудо...я отскочете да се ограмотите малко..Анонимен...правиш ли разлика между 50-60 килограмова косачка със 1000кубика двигател от мотор и 2 тона кола с 2000 кубика двг?
  • #6
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    На японците косачките им вдигат над 210 км/ч и ускоряват до 100 км/ч под 4 сек.,а за колите им да не говорим.При това с двигател от мотор 1000 куб.см. атмосферни 110 к.с.В същото време немците пуфтят с дизелите или ако е бензин ще му сложат няколко турбота с които да се доближи до японското съвършенство.Какво ли ще е чувството да си с някой двутонен немски танк с няколкостотин к.с. и с цена средногодишната заплата на немски инженер,а някой да минава покрай теб с косачка все едно си спрял?
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аз искам да прочета статията за тоя дето е вдигнал 210 с това.