IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda направи най-бързата тревокосачка в света

Mean Mower може да развие скорост от 209 км/ч

Honda направи най-бързата тревокосачка в света

Компанията Honda създаде най-бързата косачка за трева на планетата. Селскостопанският болид е получил името Mean Mower и може да развие максимална скорост от 209 км/ч, твърдят неговите създатели.

Honda направи най-бързата тревокосачка в света
Машинката е оборудвана с 1000-кубиков двигател от мотоциклет Honda VTR 1000F Firestorm с мощност 110 к.с,. 6-степенна скоростна кутия с възможност за смяна на предавките от волана, усилени спирачки от АТВ и спортна седалка Cobra. Косачката ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди, а при тегло 140 кг. съотношението мощност/маса е 540 кг. на тон.
Honda направи най-бързата тревокосачка в света
В създаването на Mean Mower са участвали експерти от британското поделение на Honda съвместно с инженери от компанията Team Dreams. Освен че са преработили двигателя, те са направили и ново шаси за машинката, като обаче са запазили основното и предназначение – а именно да коси трета. Нови са също изпускателната система Scorpion и кормилната рейка Moriss Minor.
Honda направи най-бързата тревокосачка в света
Тревокосачката ще бъде записана в Книгата на рекодите Гинес с постижение от 187.6 км/ч, което я прави най-бързото транспортно средство в класа си. То е постигнато на полигон в Тарагона (Исп), като Mean Mower е управлявана от британеца Пиърс Уорд. Той е успял да развие тази скорост в двете посоки на отсечката, което е достатъчто за признаване на постижението.
Honda направи най-бързата тревокосачка в света
Именно Уорд е карал косачката при предишния рекорд, който бе 140 км/ч. Отново той по време на изпитанията е развил и 209 км/ч, които са максималната скорост на машината.

Снимки: Honda

 

Тагове: honda mean mower
0 от 500
  • #24
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ако се съди по коментарите май минаха от VW на японски автомобили :-D
  • #23
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    От ***-селската марка Алуди обясниха че не знаят какво значи думата робот и продължиха да произвеждат бълващи сажди нафтови печки за *** прости ***.
  • #22
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Honda обяви, че на 15 април ще бъде показана изцяло нова версия на най-модерния хуманоиден робот в света- ASIMO. Премиерата на новата версия на ASIMO (Advanced Step in Innovative Mobility) ще бъде в предаването LIVE with Kelly and Michael, като водещите Кели Рипа и Майкъл Страхан ще бъдат едни от първите в света, които ще имат възможност лично да се уверят в способностите на робота и новите му познания и техники. Сред основните новости при ASIMO са подобрената функция на ръцете, възможността за пеене на английски и японски, както и по-бързото тичане, по-плавното изкачване на стълби и преминаване между ходене и бягане.
  • #21
    5 rate up comment 15 rate down comment
    А бе.. ( преди 10 години )
    Те и хундай кораби, трактори и кранове правят, ама на истинските коли отскоро се учат !
  • #20
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Кодошо ( преди 10 години )
    Долу наш Дошко си играе на лего-хонда! Ех мечти, мечти дошови ...Ха ха ха!
  • #19
    28 rate up comment 2 rate down comment
    ?!?!?!!? ( преди 10 години )
    Това е HONDA
  • #18
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    и самобръсначка да направят от ХОНДА - ПАК ще е по-бърза от твоя ваген муахахахахахахаха!!!!!!!!!
  • #17
    5 rate up comment 22 rate down comment
    Дам... ( преди 10 години )
    Хонда правят всичко - но преди всичко сенокосачки и моторчета за самобръсначки! Ха ха ха!
  • #16
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Леле ,каква е тая злоба бе ,карайте си японските коли ,кво толкова се пънете,Доше ,успокой топката ,леко с нервите баце.
  • #15
    15 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    da, honda pravqt vsi4ko, i to seriino!vw pravi concept-cars! za spravka buggy UP, e-tron, i t.n. drugo si e napredni4avata pe4karska tehnologiq TDI...Bravo HONDA!