IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault и Caterham прекратяват сътрудничеството си?

Двете компании ще разработват спортния модел независимо една от друга

Renault и Caterham прекратяват сътрудничеството си?

Компаните Renault и Caterham имат намерение да прекратят сътрудничеството си, съобщава Autocar. Още преди 1.5 години двете фирми се договориха за съвместна разработка на нов спортен автомобил, но не могат да постигнат консесус по най-важните въпроси.
Renault и Caterham прекратяват сътрудничеството си?
Концептът A110-50 представя как ще изглежда бъдещата спортна кола на Renault. Снимка: Renault

Засега официалните представители на френската и британската компании отказват да коментират информациите за предстоящата раздяла. Нито Renault, нито Caterham обаче имат намерение да се откажат от създаването на въпросния спортен автомобил, който явно ще разработват независимо една от друга.

Премиерите на автомобилите са предвидени за 2016 г., като вече се знаят някои подробности за тях. Теглото и на двете машини ще бъде около 1100 кг, но ако тази на Renault разчита на мощност от 250 к.с., както се твърди, моделът на Caterham ще има поне 50 к.с. повече. Все още не е ясно дали моделите ще делят обща платформа.

За проблеми между французите и британците се заговори още в началото на годината, като тогава стана ясно, че Renault ще отложи дебюта на серийния си спортен автомобил, който трябваше да се продава под марката Alpine. Една от причините за това бе необходимостта за доработване на дизайна, който не бе харесан от потенциалните купувачи. Това от своя страна обърка плановете на Caterham, чиито инженери бяха принудени да направят промени в конструкцията на своя автомобил.

 

Тагове: caterham
0 от 500
  • #3
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не само ,че Нисан се хвана с Рено ами и Рено ги спаси от фалит. Отделно двете компании до такава степен се сработиха и напреднаха ,че в момента са 4-ти в света като концерн. Пък и всяка година увеличават обема си на продажби на фона на много други "доказани" марки. Особенно на Опел който всяка година показва все повече загуби и бива поддържан с пари на Евроейския съюз за да не фалира. ;)
  • #2
    8 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    то който не се е хванал с рено -той не е избягал панически! да се чудиш на стоицизма на Нисан... още траят ама докога?
  • #1
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много ми е интересно как така ги съобщават така тези работи без и едно доказателство. Аз мога да кажа че НАСА искат да правят конглокент на голф, защото има информация от човека който поддържа рай граса на НАСА