IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault и Caterham с общи спортни автомобили

Двете марки ще конструират и произвеждат заедно моделите на възродената марка Alpine

Renault и Caterham с общи спортни автомобили

Информацията, че Renault и Caterham ще правят съвместно спортни автомобили беше официално потвърдена. Първият автомобил от този нов джойнт венчър ще се появи през 2015 година и ще носи емблемата възродената марка Alpine.

Това ще бъде двуместно возило, което се спряга като идеологически наследник на Alpine 110, който се произвеждаше и у нас. Автомобилът ще разчита на алуминиево шаси и ще струва между 40 000 и 50 000 евро, но няма да бъде продуктова версия на показания неотдавна концепт A110-50 (на снимките).
Renault и Caterham с общи спортни автомобили
Renault и Caterham ще имат собствени версии на бъдещата кола. Те ще получат различен дизайн и различни настройки на шасито, но и в двата случая ще имат задвижване към задните колела. Твърди се, че Renault ще се насочи към спортно купе, докато Caterham ще заложи на кабриолет.

Все още няма конкретна информация за задвижващия агрегат на този бъдещ спортен автомобил, но главният оперативен директор на Renault Карлос Таварес потвърди, че мощността му ще бъде около 250 к.с. Според запознати автомобилът ще използва 1.6-литровия двигател на Clio RS, който генерира 200 к.с. Възможно е обаче да има и по-мощен двигател, най-вероятно 2.0-литровия агрегат с 265 к.с. на Megane RS.

Тагове: renault caterham alpine
0 от 500