IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само един компактен модел оцеля на краш-тест в САЩ

От 11 пробвани ситикара единствено Chevrolet Spark получи оценка "приемлив" от IIHS

Само един компактен модел оцеля на краш-тест в САЩ

Единадесет компактни автомобила от категорията "ситикар" преминаха краш-тест на Американския застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS). От тях едва един - Chevrolet Spark, успя да получи приемлива оценка при изпитанието "фронтален удар с малко покритие при скорост 65 км/ч". И съответно да получи наградата Top Safety Pick 2014.
Само един компактен модел оцеля на краш-тест в САЩ
Останалите 10 модела - Mazda 2, Kia Rio, Toyota Yaris, Ford Fiesta (след август 2013 г.), новият Mitsubishi Mirage, Nissan Tiida/Versa, Toyota Prius C, Hyundai Solaris/Accent, FIAT 500 и Honda Fit /Jazz не успяха да се справят с теста и отново доказаха, че автомобилите от този клас не са достатъчно сигурни. Това се дължи най-вече на факта, че те са с ниско тегло и слаба конструкция.

Най-небезопасни се оказаха Honda Fit /Jazz, FIAT 500 и Hyundai Solaris/Accent. При тях експертите от IIHS откриха склонност от нанасяне на травми на бедрата на пътниците, които биват причинявани от слаби, чупещи се детайли и неудачна структура на каросерията.

Все пак от организацията, провела изпитанията, уточняват, че тестът, на който се подложени автомобилите, е най-безпощадният от всички. И трябва да се вземе под внимание, че модели, дори от премиум сегмента, също се провалят на него.
Само един компактен модел оцеля на краш-тест в САЩ
Снимки: IIHS

Тагове: iihs
0 от 500
  • #8
    25 rate up comment 3 rate down comment
    razgradski pop ( преди 10 години )
    ами след като всички започнаха да вземат 5 звезди от EuroNCAP, това означава че е дошло време за нов и по-висок критерий..и е нормално сегашните коли да се издънят по този нов критерий....
  • #7
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Моделът на Хюндай не се продава в Европейския съюз. За сметка на това Елантра се продава в Европа и е издържала същия тест с доста добър резултат. По-добре от Тойота Корола и VW Beetle.
  • #6
    14 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Смяташ, че Mazda е нещо повече ли? Да, бе! Посредствена фирма, до скоро в сянката на третокласния Форд, известна най-вече с корозията по колите си. Това е всъщност Mazda.
  • #5
    15 rate up comment 23 rate down comment
    обич. заподозрени! ( преди 10 години )
    Toyota,Hyundai,Fiat,Mitsubishi,Kia и Nisan!Жалко,че и Mazda са попаднали сред обичайните ***!
  • #4
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ами да ги блъснат с 200 км/ч. Тогава и самолет няма да издържи. Ся кво, ще ни карат да караме бронирани автомобили по 5 тона ли? Ама че ***! Като се прави тест, се прави съобразно техническите постижения към даден етап.
  • #3
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Щом премиум моделите (Mercedez, BMW)не могат да покрият този тест, смятай...
  • #2
    21 rate up comment 9 rate down comment
    зле ( преди 10 години )
    ама на шевролета само теста го спасява,такива постоянни дефекти дава и нискокачествени материали
  • #1
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Шайбата! ( преди 10 години )
    Много зле бе!