IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen DS3 Cabrio Racing излиза през януари

Откритата версия ще разчита на познатия 1.6-литров двигател с 200 к.с.

Citroen DS3 Cabrio Racing излиза през януари

Показаният по време на фестивала на скоростта в Гудууд концепт Citroen DS3 Cabrio Racing ще има и серийна версия. Това съобщава британското издание Auto Express, като твърди, че моделът ще бъде показан през следващия месец.
Citroen DS3 Cabrio Racing излиза през януари
DS3 Cabrio Racing Concept. Снимка: Citroen

Според информацията на изданието, получена от приближени до френската компания източници, моделът ще бъде почти аналогичен с концептуалната му версия. Екстериорът на серийния DS3 Cabrio Racing ще бъде в матов цвят, а за интериора са предвидени материали като кожа Nappa и алкантара.

Що се отнася до задвижването, то ще бъде поверено на познатия от Citroen DS3 Racing двигател с обем 1.6 литра. Четирицилиндровият агрегат със система за принудително пълнене генерира 200 к.с. и 265 Нм, като предоставя ускорение от място до 100 км/час за около 6.5 секунди. Трансмисията е 6-степенна ръчна и задвижва предните колела, а максималната скорост достига 235 км/ч.

Също като при концепцията, при конструирането на продуктовия DS3 Cabrio Racing ще участва и WRC отбора на Citroen. Посочва се, че откритата версия на модела ще тежи с едва 25 килограма повече от вече познатия DS3 Racing.

Citroen DS3 Cabrio Racing ще бъде произведен в къса серия от само 400 екземпляра. Очаква се моделът да се качи на поточните линии в началото на следващата година.

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Френски чик*и, при това най-скапаната от всички френски марки - ситроен. Ще върви 30тина хиляди км и после директно го засилвам в някоя автоморга! Като знам на нормалните им мотори колко им е ресурса, страх ме е да помисля на тея изпилените спортни моторчета колко ще е. Има-няма 30 хиляди км и аре.....
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Всичко хубаво ,но кой го кръсти кабрио само не схванах!? За тарга би минало ама за кабрио.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    чукундур ( преди 10 години )
    208 GTI прави 0 do 100км/ч за 6,8 секудни а това ситроенче за 6,5. Сгиурно чувството е като да караш карт (нали става и кабрио). Навит съм му. :)
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    От 0-100km/h за 6.5 секунди??? Това Ситроенче ще мачка почти всичко на пътя... Иначе е готино и кабрио, добре са се справили