IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическата зора на Mercedes

Компанията подгрява премиерата на C-Class с малко история

Електрическата зора на Mercedes

В навечерието на премиерата на напълно новото поколение C-Class, компанията производител Mercedes предлага поглед към историята и иновациите на този модел, акцентирайки върху два електрически прототипа от 90-те години на миналия век.
Електрическата зора на Mercedes
Предшественикът на C-Class - Mercedes 190, е един от пионерите в областта на електрическото задвижване. Въпреки че моделът е известен с бензиновите и дизелови двигатели, които използва, той е разработван и в напълно електрически вариант.
Електрическата зора на Mercedes
През 1991 година на изложението в Женева Mercedes представя 190 E Elektro. Това е прототип, оборудван с високотехнологичните за онова време натрий-никел-хлоридни батерии, които захранват два електрически двигателя с обща мощност 44 к.с. Автономният пробег на 190 E Elektro е само 110 км., масата му достига 1400 килограма, а багажник почти липсва, но въпреки това моделът е спряган като новатор в областта.
Електрическата зора на Mercedes
Германските инженери се амбицират от успеха на този прототип и две години по-късно - през 1993 във Франкфурт, представят подобрен модел.

Той разчита на асинхронен електрически мотор с мощност 48 к.с., а голямата новост са високо-енергийните батерии ZEBRA. Те доставят аналогичен автономен пробег - 110 км, но са далеч по-компактни и са позиционирани така, че да не отнемат от пространството в колата. В резултат от нововъведенията електрическият прототип има аналогичен багажник със стандартните версии на Mercedes C-Class, разчитащи на двигател с вътрешно горене.
Електрическата зора на Mercedes
Електрическата зора на Mercedes
От Mercedes споделят, че тези модели поставят началото на ера от иновации, които се използват във всички следващи автомобили на марката. А това най-вероятно означава, че новото поколение C-Class ще бъде налично и като електромобил. Предварителните информации предвиждат такъв модел, като се очаква той да се появи около година след премиерата на модела. Представянето ще се състои в Детройт през януари, а първата официалната информация очакваме още този понеделник.
Електрическата зора на Mercedes
Новото поколение C-Class

Снимки: Mercedes
 

Тагове: mercedes c-class
0 от 500
  • #16
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Мерцедес фен ( преди 10 години )
    Не беше заради пепелниците. Нито пуша, нито семки чопля. Първо харесвах бензиновите, после се влюбих в дизела. И когато ми се намираха парички го сменях с по-запазен. И така към 15 години. Сега имам по-съвременна кола, но съм си оставил един 300ТД от 1995. Купих го от първи собственик и е на 240 000 км.
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Пора ( преди 10 години )
    Мерцедес фен, точно 124-ката имах в предвид, не 190-ката (моя грешка)...
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Зигмунд Фройд ( преди 10 години )
    Мерцедес фенСлед като са най-здравите модели, защо си по няколко? Пепелниците им ли се пълнеха, та ги сменяше?
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Мерцедес фен ( преди 10 години )
    Извинявам се, забравих 123-ката. Също велик автомобил.
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Сашо ( преди 10 години )
    Не мисля, че сайтът е виновен за умствената импотентност на някои от пишещите тук.
  • #11
    9 rate up comment 4 rate down comment
    до Манук ( преди 10 години )
    Караницата Япония - Германия се подклажда от смешни сайтове като ***, за да може да им се чете мизерния сайт, поддържайки форума активен.
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Мерцедес фен ( преди 10 години )
    До Пора - С извинение ще си позволя да те коригирам. Най-здравият автомобил за всички времена е 124-ката. 190 е веднага след това. Имал съм по няколко екземпляра и от двата модела.
  • #9
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Манук ( преди 10 години )
    Мерцедес са еталон в автомобилостроенето. Открай време и мисля, че още дълго ще бъдат. Не разбирам това заяждане немски / японски автомобили. И едните, и другите са добри. Каквато ви харесва, такава карайте, стига да можете да си позволите, разбира се ...
  • #8
    7 rate up comment 10 rate down comment
    milen ( преди 10 години )
    otkriha toplata voda haha toyota gi proizvejda i prodava ot 1997g
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    НИСАНСКИ ( преди 10 години )
    190 е уникална де отвсякъде...Нисан лииф най продаваната елкола са вече пред станции вкъщи и офиса с цел намаляване на консумацията на ток ...добре за потребителите