IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китай подсили пазарното представяне на Volkswagen през ноември

Продажбите скачат с 4,3% на месечна база, а ръстът за януари-ноември е 4,7%

Китай подсили пазарното представяне на Volkswagen през ноември

Китай подсили пазарното представяне на Volkswagen през ноември
Моделът Cross Lavida е разработен специално за Китай. Снимка: Volkswagen

През ноември Volkswagen е продал с 4,3% повече автомобили, отколкото през миналия месец, главно заради повишеното търсене в Китай. Продажбите в азиатската страна са нараснали с 16,7%, предава агенция Ройтерс, цитирана от Yahoo Finance.

Продажбите на автомобили, SUV и ванове в световен мащаб достигнаха до 828 600 броя през миналия месец спрямо продадените 794 300 броя през ноември 2012 г.

За периода януари-ноември общите продажби на групата се повишават с 4,7% до 8,68 млн. броя.

„Нашите марки се радват на особено силен ръст в Китай. Въпреки това предизвикателствата на другите пазари по света остават“, коментира резултатите членът на Борда на директорите на Volkswagen Крисиян Клинглер.

Неотдавна Volkswagen обяви намерението си да инвестира 82 млрд. евро в автомобилното си подразделение.

Още икономически новини за автомобили четете в Investor.bg

0 от 500
  • #1
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Добре че са китайчетата с промитите от комунистическа пропаганда мозъчета, че ВАГ западат на всички други големи пазари - в щатите, Европа, Япония. Но, все още има надежда за тях - ще купят някоя фалирала фирма за рикши в Индия и ще си вдигнат продажбите с 20% за нула време. Важно е да се доминира с продажби, качеството на продукта не е приоритет.