IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda работи по наследник на RX-8

Моделът ще бъде спортен хибрид с удължен пробег

Mazda работи по наследник на RX-8

Mazda работи по наследник на RX-8
Mazda RX-8 R3. Снимка: Mazda

Наскоро от Mazda отрекоха слуховете, че подготвят нов ротационен двигател. Но публикувана днес информация в изданието What Car посочва, че японската марка вече работи по нов RX-8, който ще разполага с именно такъв мотор.

От съобщението на What Car става ясно, че наследникът на RX-8 ще получи хибридно plug-in задвижване. То ще се състои от електрически двигател и батерии, които могат да се зареждат в електрическата мрежа. По-любопитното е, че в системата ще участва и ротационен двигател, който ще играе ролята на генератор на електрически ток.

Посочва се също така, че следващият RX-8 ще се превърне във флагман на Mazda. Той ще представлява спортен автомобил със задно задвижване и драматичен дизайн. От What Car го определят като конкурент от Япония на BMW i8.

Разработката на новия RX-8 е вече стартирала, сочи информацията, което означава, че можем да го очакваме на пазара през следващите 3-4 години.

Тагове: mazda rx-8
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Етиен Лютфи ( преди 10 години )
    Роторния двигател е не ефективен поради факта, че НЕ ! ГЕНЕРИРА ВЪРТЯЩ момент или казано по точно РЕАЛНА СИЛА, нужни са му огромни обороти което е свързано с голям разход и повишено износване при експлоатация
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    nikito_blend ( преди 10 години )
    Браво Мазда, добра новина.
  • #4
    27 rate up comment 4 rate down comment
    zoom in ( преди 10 години )
    Изобщо не смятам, че роторният двигател е за музея. Всичките му проблеми произлизат от това, че съвременните материали и сплави не са на нивото на технологията. Така, че този двигател всъщност е изпреварил времето си, но явно от Мазда работят сериозно да настъпи и неговия момент. Ако успеят ще са направили една мини революция на ДВГ. Ето това е истинска развойна дейност, а не леля Меркел да ти дава милиарди да копираш хибридни технологии от Тойота.
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    И аз мисля като колегата от коментар 1. Купето на ЕрХикс-8 с един нормален спортен двигател щеше да прави много добри продажби. Роторния мотор поне според мен, е най-сбърканата форма на ДВГ. Малък ресурс, огромен разход, трудна и скъпа подръжка. Уж е спортна кола, но ако я караш спортно няма да изкара и 100 хиляди КМ дори да му сменяш консумативите на време и да слагаш качествени. Мазда биха взели правилно ешение да забият тоя мотор в музея, доказаха че може, че е готино но само до там.
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    aide vadete serien furai i na clarkson v 4ovkata, da mu se zapali saxonskoto samo4uvstvie!kakto obiknoveno bez mnooo 6um 6te bude qponskiq maz(d)en 6te bude podaden bolezneno!!!zoom-zoom 4ever!
  • #1
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ако RX-8 я бяха пуснали и с един конвенционален мотор щеше да бъде истински пазарен хит. За съжаление/или не/ остана за истинските фенове на модела. Иначе рядко красива и открояваща се кола. Дано наистина успеят да направят достоен наследник, а с хибридно задвижване съм убеден, че ще увеличи клиентите