IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще инвестира 82.4 млрд. евро за 5 години

Парите ще отидат за разширяване на моделната гама, нов тип двигатели и създаването на хибриди

Volkswagen ще инвестира 82.4 млрд. евро за 5 години

Най-големият автомобилен концерн в Германия – Volkswagen, не се притеснява от нестабилната финансова атмосфера и готви огромни инвестиции в своя автомобилен бизнес. Това обяви шефът на отдела за разработки и изследвания Ханс-Якоб Нойсер пред Autocar.
Volkswagen AG ще инвестира 82.4 млрд. евро за 5 години
По думите му през следващите 5 години производителят ще инвестира 82.4 млрд. евро в автомобилното си подразделение (Automotive Division). Това ще позволи обновяване и разширяване на моделната гама, разработка на нови двигатели и хибридни технологии. В концерна вече работят върху ново поколение мотори, които се отличават с нисък разход на гориво и ниски нива на СО2.

Част от сумата Volkswagen ще похарчи за създаването на евтината марка, която трябва да излезе на пазара през следващата година. Вече се знае, че първите 3 модела, която тя ще предлага са седан, комби и компактен ван. На по-късен етап ще се появят и хечбек с 3 врати, както и кросовър.

Снимка: Reuters


 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хм, не се бях сетил че MQB платформата разработва двигатели, хибриди и всякакви други иновативни технологии.Но можеш да им изпратиш едно запитване защо аджеба ще инвестират още 84 млрд като вече са похарчили 70 за същото хахаха
  • #4
    10 rate up comment 5 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Ne tova e pove4e ot budjeta na Balgaria za poseldnite 20 godini i sledva6tite 30 takiva
  • #3
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    Нови двигатели. E, оставаше и това да не направят! Хюндай изкарват първия сериен бензинов двигател без запалителни свещи, по-ефективен от прехваления TSI. Групата остана с пръст в уста (в ***). Германците постепенно губят инициативата. Както в електрониката. Там тотално нямат шанс.
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Няма лошо, белким си повишът качеството на продукцията.
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Еми да това са точно 4 пъти повече от Бюджена на България.