IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще инвестира 82.4 млрд. евро за 5 години

Парите ще отидат за разширяване на моделната гама, нов тип двигатели и създаването на хибриди

Volkswagen ще инвестира 82.4 млрд. евро за 5 години

Най-големият автомобилен концерн в Германия – Volkswagen, не се притеснява от нестабилната финансова атмосфера и готви огромни инвестиции в своя автомобилен бизнес. Това обяви шефът на отдела за разработки и изследвания Ханс-Якоб Нойсер пред Autocar.
Volkswagen AG ще инвестира 82.4 млрд. евро за 5 години
По думите му през следващите 5 години производителят ще инвестира 82.4 млрд. евро в автомобилното си подразделение (Automotive Division). Това ще позволи обновяване и разширяване на моделната гама, разработка на нови двигатели и хибридни технологии. В концерна вече работят върху ново поколение мотори, които се отличават с нисък разход на гориво и ниски нива на СО2.

Част от сумата Volkswagen ще похарчи за създаването на евтината марка, която трябва да излезе на пазара през следващата година. Вече се знае, че първите 3 модела, която тя ще предлага са седан, комби и компактен ван. На по-късен етап ще се появят и хечбек с 3 врати, както и кросовър.

Снимка: Reuters


 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Друго си да караш народен вагон, а? Или двоен *** (Алуди).. с оризище ти е пълна чутурата.
  • #24
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 10 години )
    Абе тия ВАГ колко им беше капитализацията? Има няма 80 милиарда долара. Само печалбата на Тойота тая година е 24 милиарда. Тойота за 2 години и половина си купува един ВАГ. Разбира се, хипотетично, никой не е луд да купува такъв технологичен ***.
  • #23
    2 rate up comment 2 rate down comment
    123 ( преди 10 години )
    Анонимко, не става въпрос за златна акция, а за много акцкции. Когато беше кризата държавата Германия наливаше милиарди в тази гнила компания, която си организираше скъпи празненства с *** и много други екстри.Все едно на теб да ти отпущат социални помощи,а ти да правиш скъпи партита.Не става нали!Другото интересно е че въпрки кризата отпуснаха само на ФВ пари,а на другите немски компании не.Как ти се струва тази работа!А да си чувал думата протекции?Имаме протекционизъм в най-чист вид
  • #22
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Точно тоя закон прави ФВ държавна фирма. И съответно благоденствието на ФВ - държавна политика.
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Чувал съм закона Фолксваген, такъв закон има във всяка държава включително и в България. Закона не дава превилегии на ФВ а напротив. Така че не виждам защо го споменаваш. Това е една хитрост с която държавата може да се намеси ако някой се опита да направи нещо с което да ощети Фолксваген и работещите в него стотици хиляди работници. В България същото го има при Лукойл, където държавата въпреки че не е собственик има златна акция с която да предпази предприятието.
  • #20
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Но най ме кефи шефа на бора на директорите на ВАГ, детската учителка Урсула Пиех, емнайста поред жена на дедо Фердо. Е, няма по-уродлив концерн от ВАГ, шампиони са просто.
  • #19
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    До оня с дългия пост - да си чувал за закона "Фолксваген"? А да си чувал за скандалите с проститутките и подкупите?"Политика, секс, екзотични пътувания, подкупи и корупция - перфектният коктейл за един мащабен и пикантен скандал, в центъра на който се озова най-големият производител на автомобили в Европа Фолксваген. "А да си чувал че ФВ е създаден когато Хитлер заповядал на Пошре да изкопира костенурката от Тата и след войната ФВ изплащата десетки милиона компенсации за това?
  • #18
    2 rate up comment 4 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Za6to VW ne izpolzva parite za da kupi toyotka i da napravi usluga na cialata populacia na tazi zemia
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Vw да си произвеждат саламите и кетчупа там и да не се мъчат да бъдат особено иновативни. Те освен салам и кетчуп друго какво хубаво са произвели? Единствено за 911 се сещам, друго няма! Но и то стана излишно, нали излезе ягуар f type
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До Дошо ( преди 10 години )
    Още не са отишли. Нали съм ти казал като четеш статии да имаш преводач, да ти ги превежда, че с една гънка трудно вързваш какво пише. Ясно е написано ФВ "ще" инвестира 82,4 млр. в следващите 5г.