IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Acura NSX - две турбини, три електромотора

Суперколата най-вероятно ще получи V6 двигателя от RLX SH-AWD Hybrid

Acura NSX - две турбини, три електромотора

Acura NSX - две турбини, три електромотора
Бавното придвижване на Acura NSX към серийното производство продължава, като се очаква Honda да хвърли светлина върху задвижващия агрегат на колата, едва когато тя излезе на пазара.

Досега от Honda потвърждават единствено, че NSX ще получи поставен в средата V6 двигател с директно впръскване на горивото и хибридна система. А по време на автоизложението в Токио бе потвърдено, че инженерите ще добавят две турбини към V6 мотора. Според изданието Edmunds, агрегатът, който ще задвижва бъдещата NSX, няма да бъде поставян на нито един друг продукт на компанията Honda.

Засега не се знае с какъв обем ще бъде V6 моторът, но се предполага, че той ще бъде взаимстван от модела RLX SH-AWD Hybrid, който ще излезе догодина. Седанът разчита на 3.5-литров турбо-двигател и 2 електромотора, чиято обща мощност е 377 к.с. Ако се добавят още един електромотор и 2 турбини, мощността ще премине 500 к.с.

Държаният в тайна туин-турбо V6 ще работи съвместно с трансмисия с двойно сцепление, чийто брой предавки още не е известен. Според агенция Automotive News в Honda работят върху скоростна кутия с 8-степени, която ще превъзхожда 7-степенната от RLX Hybrid.

Снимка: GT Spirit

Тагове: honda nsx acura nsx
0 от 500
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    браво браво ( преди 10 години )
    харесват ми япончетата като видят хората какво е инженерна мисъл и технология от най ТЕХНОЛОГИЧНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ЯПОНИЯ