IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Acura NSX - две турбини, три електромотора

Суперколата най-вероятно ще получи V6 двигателя от RLX SH-AWD Hybrid

Acura NSX - две турбини, три електромотора

Acura NSX - две турбини, три електромотора
Бавното придвижване на Acura NSX към серийното производство продължава, като се очаква Honda да хвърли светлина върху задвижващия агрегат на колата, едва когато тя излезе на пазара.

Досега от Honda потвърждават единствено, че NSX ще получи поставен в средата V6 двигател с директно впръскване на горивото и хибридна система. А по време на автоизложението в Токио бе потвърдено, че инженерите ще добавят две турбини към V6 мотора. Според изданието Edmunds, агрегатът, който ще задвижва бъдещата NSX, няма да бъде поставян на нито един друг продукт на компанията Honda.

Засега не се знае с какъв обем ще бъде V6 моторът, но се предполага, че той ще бъде взаимстван от модела RLX SH-AWD Hybrid, който ще излезе догодина. Седанът разчита на 3.5-литров турбо-двигател и 2 електромотора, чиято обща мощност е 377 к.с. Ако се добавят още един електромотор и 2 турбини, мощността ще премине 500 к.с.

Държаният в тайна туин-турбо V6 ще работи съвместно с трансмисия с двойно сцепление, чийто брой предавки още не е известен. Според агенция Automotive News в Honda работят върху скоростна кутия с 8-степени, която ще превъзхожда 7-степенната от RLX Hybrid.

Снимка: GT Spirit

Тагове: honda nsx acura nsx
0 от 500
  • #11
    8 rate up comment 4 rate down comment
    е ( преди 10 години )
    е ква наса бе дъргел то има И ТАЙКОНАВТИ влез в час.....влез в час АЗИЯ е най развиващият се континент..
  • #10
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Ами Дошо, изкупили са ги! Преди 5-6 месеца ровичкаш за този модел и имаше една на 21 000 евро. Даже беше 20 и нещо си. След това имаше една на 22 и нещо си евро. И бяха 17 броя, а сега ми даде 12. Явно и другите нагоре са купили някой по-читав модел. Та защо се хвана за цената? Аз пиша по темата, че NSX е супер автомобил, независимо, че харесвам германските автомобили, а ти пак намери къде да се хванеш и то за какво?!?!?Защо го правиш?
  • #9
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Малии ся ще имат да припадат хондажийте. Я напишете колко са велики какви технологии имат наса ряпа да яде. Напишете го това защото са пропуснали да го напишат в статията
  • #8
    6 rate up comment 16 rate down comment
    край ( преди 10 години )
    Аве ще дойде и хонда на немския че в турбото е истината ама нейсе. до тогава дойчовците ще са взели да турат реактивни двигатели на колите.
  • #7
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пред този космически кораб Германските пушещи тракащи навеси изглеждат като стари селски разпадащи се каруци.
  • #6
    14 rate up comment 7 rate down comment
    браво браво ( преди 10 години )
    хонда са страхотни автомобили, но за мен са скъпи и подобре да нещо гарманско 5 употреба може и сглабяно в гараж от две три коли да е като една и ставаш супер точиларка...ама има по евтинки части и си ги сменяш по често от моргите
  • #5
    18 rate up comment 3 rate down comment
    P ( преди 10 години )
    ЗА КОE ПОРШЕ КАЗВАШ ЧЕ ЛЪЖАТ...ЗА ОНОВА ДЕТО БИЛИ ГОЛЕМИ БЕГАЧКИ И КАТО НЕСТАНА НАПРАВИХА НОВО ЗА 900 000 ДОЛАРА ИЗЦЯЛО КАРБОНОВО ЩОТО СТАРИТЕ БАНГИИ ЛЕЖАТ НА СТАРИ СЛАВИ......НЕЗНАМ АМА ГЕРМАНСКИ ПРОДАЖБИ В ХИБРИДНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НЯМА ИМА САМО ТАМ В ДИЗЕЛА И ТУРБИНКИТЕ ДА СЛАГАТ ПО ПЕТ ТОВА СА НАПРАВИЛИ АМА ТО ТОВА Е ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ТЕХНОЛОГИЯ НИЩО ДРУГО
  • #4
    3 rate up comment 18 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Tozi NSX Do6o go 4aka pove4e,ot kolkoto carcavika si sled gramvaneto na maslenata mu pompa
  • #3
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Пич, пий си хапчетата! Хонда NSX в момента под 20 00 евро няма. Държи си цена и това е! Какво ще рече пъргавина? Мислиш, че ще е мудна като твоята барака ли? Отивай на лекар, момче! Много ясно, че няма да е като колите, които изброи! Те са 5-10 пъти по-скъпи! Иключение правят Порше, което наистина за цената си е супер! Но не мисля, че NSX ще остъпва на едно к'во да е Порше!
  • #2
    6 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    хм. все едно чета за хибрида на Порше 918 Спайдър. пак с два елекромотора, пак с роботизирана скоростна кутия с двойно сцепление. Хонда бързо се учат от големите.