IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дубайската суперкола вдига 560 км/час

Има 5000 к.с. (Видео)

Дубайската суперкола вдига 560 км/час

Проверихме в календара, никъде по света днес не е ден на шегата. Именно затова се доверяваме на информацията, според която базирана в Дубай компания е конструирала суперкола, чиято максимална скорост достига 560 км/час.
Дубайската суперкола вдига 560 км/час
Компанията се нарича Defining Extreme Vehicles Car Industry L.L.C., а самият автомобил - Devel Sixteen. По-интересното обаче са неговите характеристики - 560 км/час максимална скорост на движение и ускорение от място до 100 км/ час за 1.8 сек.

Возилото, чийто дизайн напомня Lamborghini Egoista, разчита на V-образен двигател с 16 цилиндъра, чиято мощност достига 5000 к.с. при 7 500 об/мин.
Дубайската суперкола вдига 560 км/час
Подробности около задвижването, използваните материали или масата на Devel Sixteen не се съобщават. Знае се, че моделът е конструиран и произведен в Дубай.

Пред изданието Emirates 24/7 представители на компанията заявиха единствено, че Devel Sixteen е най-бързата кола в света и уточниха, че това не е концепция, а автомобил, който ще бъде предложен на пазара.

Най-бързият автомобил в момента е Bugatti Veyron Super Sport, като неговата максимална скорост достига "едва" 431.07 км/час.



Снимки и видео: YouTube / Shmee150

Тагове: devel sixteen
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Гатанка! ( преди 10 години )
    Колко автомобилни конструктори призвеждат !6 цилиндрови мотори,които влагат в реални хиперкари?
  • #10
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ако не вярвате, че вдига 560 и е 5000к.с., вижте на стените зад колата. Там са го написали, хахаха...
  • #9
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Poweeeeer ( преди 10 години )
    To по тази логика дизелите не съществуват, че май на всичките въртящия момент им е повече от конските сили. :DИначе, не знам дали това чудо ще развива 560км/ч., ама ако успее ми е чудно как точно ще спре със спирачни дискове като на Golf 1. :)
  • #8
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Веселяк ( преди 10 години )
    Конските сили са просиведение от въртящ момент и обороти. Има си формула-> Мощност (к.с.) = въртящ момент (Нютон метри) умножено по оборотите, разделено на 5252. Как при това положение въртящият момент може да надвиши конските сили?
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    по-добре плагиати, ( преди 10 години )
    отколкото да си съ4иняват истории! Ако всеки ден преписват по нещо от Autoevolution,AutoMotor und Sport,Dekra,ADAC или Consumer Reports ще е добре за тези,които нищо не 4етат, а висят постоянно във форума да се дърлят.Като,Дошо,например.
  • #6
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Кой *** ще се утрепе с това нещо? Иначе е много по - красива от veyron!
  • #5
    27 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не знам какво ще стане ако емира каже на създателите, я се качете да видя тези 560 км/ч ... :)
  • #4
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Всички биха поискали такова нещо за коледа..
  • #3
    31 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Естествено че това е някаква шега. Не съобщават кубатурата на двигателя, но няма как да е повече от 8-9000кубика с оглед мястото където трябва да стои. А от 8-9000 кубика, да извадиш 5000к.с. е изключително трудно, като добавим че въртящия момент ще надвишава конските сили. Нямам представа как би понесъл коляновия вал такова натоварване, трансмисията пък съвсем. А какви гуми има че да издържат на 560км.ч е друга тема. А изобщо няма да питам къде са я тествали, че са вдигнали 560км.ч.
  • #2
    11 rate up comment 3 rate down comment
    не за Дошо! ( преди 10 години )
    Ако не си Дошо,ще видиш външните винтове и "големината" на предните метални дискове и ще разбереш,както казват комшиите- кьорфишек!