IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дубайската суперкола вдига 560 км/час

Има 5000 к.с. (Видео)

Дубайската суперкола вдига 560 км/час

Проверихме в календара, никъде по света днес не е ден на шегата. Именно затова се доверяваме на информацията, според която базирана в Дубай компания е конструирала суперкола, чиято максимална скорост достига 560 км/час.
Дубайската суперкола вдига 560 км/час
Компанията се нарича Defining Extreme Vehicles Car Industry L.L.C., а самият автомобил - Devel Sixteen. По-интересното обаче са неговите характеристики - 560 км/час максимална скорост на движение и ускорение от място до 100 км/ час за 1.8 сек.

Возилото, чийто дизайн напомня Lamborghini Egoista, разчита на V-образен двигател с 16 цилиндъра, чиято мощност достига 5000 к.с. при 7 500 об/мин.
Дубайската суперкола вдига 560 км/час
Подробности около задвижването, използваните материали или масата на Devel Sixteen не се съобщават. Знае се, че моделът е конструиран и произведен в Дубай.

Пред изданието Emirates 24/7 представители на компанията заявиха единствено, че Devel Sixteen е най-бързата кола в света и уточниха, че това не е концепция, а автомобил, който ще бъде предложен на пазара.

Най-бързият автомобил в момента е Bugatti Veyron Super Sport, като неговата максимална скорост достига "едва" 431.07 км/час.



Снимки и видео: YouTube / Shmee150

Тагове: devel sixteen
0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 години )
    не мога да разбера.Бугати с 1000 коня вдига 431 км в час а пък на тая кола и трябват 5000 коня само за да вдигне 560.А и откъде знаят че вдига 560 като не са я тествали
  • #20
    1 rate up comment 2 rate down comment
    аман вече ( преди 10 години )
    ехх мама ви маймунска расова да е.а то бива китайци бива японци сега пък и арабели почнаха да правят коли тва горе на снимката си е ефтино феррари сглобено от *** не стига че и бежанци требва да прибираме и мамата си е.ало *** те не били сирийци били малийци е и все 1 и същи ла.на са си.
  • #19
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тази статия е доста орязана, сутринта четох оригиналната. Има и интервю със представител на фирмата, който казва, че колата може това, може онова, вдига 560км. има 5000к.с. но накрая каза че имало само един проблем. Че не са тествали колата. Защото нямало гуми които да издържат до скорости близки до 500 километра. Били се свързали с няколко компании, производители на самолетни гуми, но и от там вдигнали рамене. На тоя принцип и мога да летя в космоса, ама нямам летяща чиния, за да ви покажа.
  • #18
    3 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    опс. сега виждам, че и аз малко съм сгрешил - формулата е вярна но ако върт. момент е по щатските стандарти - т.е. в паунд/фут. а Slavo определено не е наясно кое е мощност и кое върт.момент - иначе сам може да си сметне за любимия трактор.
  • #17
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Slavo ( преди 10 години )
    Обратно на училище! Всичките! Кое е мощност и кое е въртящ момент. Дайте за пример поне един ТРАКТОР, където мощността да е по-голяма от въртящия момент!!! А да видим- има ли такъв??? И тези формули, като ги пишете и разсъждавате по тях, поне вниквайте в ПАРАМЕТРИТЕ и мерните ЕДИНИЦИ! И добре ви го е написал колегата съфорумец, че крушите и крушовицата не е ЕДНО И СЪЩО! А, и в България са се правили трактори- БОЛГАР ТК82 (НАПРИМЕР). Е, колко "коня" има и колко "нютонметри"???
  • #16
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    формулата си е вярна,е не са обороти а ъглова скорост и т.н. но принципа е такъв.сравнявайте круши с круши, не с крушовица - двете имат връзка с крушите но едното е спирт другот оплод. Та така и мощност, въртящ момент и обороти.
  • #15
    7 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    на Веселяка формулата е почти вярна. само че не са конски сили а kW. и от формулата е ясно - до 5250 оборота въртящия момент е винаги повече като число от кВ-тите. ако е конски сили тогава границата е някъде 7000
  • #14
    12 rate up comment 1 rate down comment
    dr. lecter ( преди 10 години )
    ти верно си "Веселяк". по-голяма глупост скоро не беше писана!
  • #13
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Веселяк ( преди 10 години )
    Явно не вдяваш - това са различни величини, едната е функция на другата. Това, че и двете се изразяват с цифри, не означава, че може да кажеш, че НМ ще надвишат КС.
  • #12
    9 rate up comment 0 rate down comment
    до Веселяк ( преди 10 години )
    Погледни данните на който и да е съвремен дизелов овтомобил и сам се увери за тези съотношения.Нещо пове4е - днес има и доста бензинови турбомотори, при които въртящият момент е по висок от мощността. А при старите трактори и шасита тази разлика е още по-голяма.