IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разбито Ferrari бе продадено 6 пъти по-скъпо

Колекционер плати 181 185 евро за катастрофиралото Dino GT4

Разбито Ferrari бе продадено 6 пъти по-скъпо

Напълно потрошено Ferrari Dino GT4, спрягано за предмет на изкуството, бе продадено за рекордно висока сума, съобщава агенция Bloomberg.
Разбито Ferrari бе продадено 6 пъти по-скъпо
За возилото, което бе показано по време на изложбата за съвременно изкуство FIAC в Париж, бяха платени 181 185 евро - 6 пъти повече от цената на запазено Ferrari Dino GT4. Името на купувача не се разкрива, като се знае само, че той е колекционер от Турция.

Причината за рекордната цена на автомобила е именно сериозната му повреда. Тя е дело на скулптура Бертран Лавие, като любопитното е, че не е създадена в неготово ателие, а на пътя. Лавие катастрофира с колата през 1993 година и вместо да я ремонтира решава да я остави така.

Моделът Dino GT4 има дизайн на ателието Bertone. Разполага с 8-цилиндров двигател с обем 3.0 литра и мощност 255 к.с. Спортната кола се произвежда до 1980 г., като от нея са сглобени 2800 бройки.

Снимка: Ройтерс

0 от 500