IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е купето Lexus RC

Премиерата му пред публика ще се състои в Токио, а продажбите стартират догодина

Това е купето Lexus RC

Луксозната японска марка Lexus представи спортното купе RC Coupe, с което ще конкурира модели от категорията на BMW 4-Series и Audi A5. Пред публика моделът ще бъде показан в края на този месец, а продажбите ще стартират догодина.
Това е купето Lexus RC
Lexus RC ще бъде предложен в две версии - RC 350 и RC 300h Hybrid. Първата е оборудвана с 3.5-литров бензинов V6 двигател, а втората е хибридна и съчетава 2.5-литров бензинов агрегат и електромотор. За Европа моделът ще получи и дизелови двигатели, като от Lexus ще разпространят подробности за тях малко по-късно.

Размерите на новото купе са 4695 мм дължина, 1395 мм височина, 1840 мм широчина и 2730 мм междуосие. Автомобилът разполага с четири индивидуални места.

Що се отнася до дизайна на Lexus RC, той е вдъхновен от последните концепции на марката - LF-LC и LF-CC. Динамичната предна част напомня силно на седана с четири врати Lexus IS, а задната част е оборудвана с напълно нови светлини. Интериорът също напомня този на IS, като разполага с амбиентно осветление, 7-инчов многофункционален дисплей и вграден Remote Touch интерфейс, който прави премиера с този модел.

Към момента подробностите на са много, като всичко за модела ще стане ясно в края на този месец, когато автомобилното изложение в Токио отвори врати. Знае се обаче, че ще има и гореща версия RC F, чиято премиера ще бъде осъществена през януари в Детройт. За този модел се очаква нов 5.0-литров V8 двигател с мощност около 460 к.с. 

Снимки: Lexus

0 от 500
  • #4
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    мдаааа - тежки времена дойдоха за дилърите на вагени - как да обясниш на народа, че тая летяща чиния наречена LEXUS RC не струва колкото дървено голфче с техника и технология от 1981-ва?!?!?!? Абсурд!!! Да не говорим, че Лекса се прави в Япония, а голфа в Китай?!?!?Абе няма да им е лесно на вагенщаините - дано скоро да я закрият тая измислена фирмичка ваг че да не се мъчат милите!!!
  • #3
    9 rate up comment 21 rate down comment
    Das Auto ( преди 10 години )
    Каската на Дарт Вейдър е безспорно по-красива от това недоразумение.
  • #2
    22 rate up comment 8 rate down comment
    фолк с ваген! ( преди 10 години )
    Няма нормален човек, който би си купил трошливо китайско бемве или полят с асфалт фолцваген А5 пред това чудо на японската техника наречено LEXUS RC!!!!!Германците потъват помнете ми думата - тука си говориме за технологии от бъдещето!
  • #1
    11 rate up comment 14 rate down comment
    и сега... ( преди 10 години )
    нека хората които не харесват Лексус да се поклонят пред този модел/както Фетел се кланя пред RB9/ сега.