IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Renault са готови да преработват новото Clio RS

Критиките срещу модела са най-вече заради липсата на ръчна скоростна кутия

В Renault са готови да преработват новото Clio RS

Вицепрезидентът по планирането в Renault Филип Крайн обяви в интервю за Auto Express, че в компанията са готови да преработят новото поколение Clio RS и да го направят по-екстремно, стига към модела да има достатъчен интерес.
В Renault са готови да преработват новото Clio RS
„Има хора, които още в самото начало започнаха да критикуват автомобила, но след като го изпробваха, промениха мнението си – заяви Клайн. – Това, разбира се, не важи за всички. И в момента някои от тях смятат, че той не е достатъчно екстремен.”

Моделът на французите е критикуван най-вече заради отсъствието на механична скоростта кутия. Освен това на голяма част от проведените тестове хот-хечът на Renault  губи от своя голям конкурент Ford Fiesta ST най-вече заради управляемостта.

Като отговор на критиките Клан обеща, че в компанията ще се вслушат в мнението на клиентите си и ще внесат изменения по модела. Освен това в Renault обмислят сериозно да пуснат няколко специални и по-екстремни версии на Clio RS. Целта е първо да се увеличи целевата група на модела, а след това да се вземат под предвид и мненията на тези, които предпочитат по-радикален подход.

Хечбекът Renault Clio RS разчита на 1.6-литров турбомотор с мощност 200 к.с. и 240 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е роботизирана с двойно сцепление. От 0 до 100 км/час моделът ускорява за 6.5 секунди, а при използването на системата за бърз старт от място - Launch Control, времето намалява до 6.0 секунди.

Снимка: Renault
 

0 от 500
  • #28
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    RENAULT MEGANE 265 RS CUP!!! Да си знаят :) По голяма простотия не бях чувал продажбата на рено и пежо била забранен в САЩ :D:D:D:D:D
  • #27
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До всички ( преди 10 години )
    Я ми кажете бе пичове,коя е най-бързата кола с предно в момента?Дали не беше Субаро Брз или некъф Голфчо,Фокус-Мокус СТ,а може би е Сивик..или Аурис,Опел ли да беше не се сещам аз!Някой би ли ми подсетил...!
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Виктор до долния ( преди 10 години )
    Ти си луд бе колега...!От 15 г. Рено-19 карам и проблемът ми с тази кола е цената на бензина само.Колата е на 437 000 км.2.0-16v 136 к.с.бензин 7/8 на 100,понякога и десетак ми удря,ама и върви.Не седи в сервиза като вашите дрегели-опели,хонди,фордчета и голфове.
  • #25
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Говори си, говори си, но нито Рено, нито Пежо, нито ситроен се продават в САЩ, който е много по-голям и важен пазар. В Азия също не ги бръснат за слива.
  • #24
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Sheldon ( преди 10 години )
    Доказано е, че собствениците на Киа и Хюндай втора употреба често са необразовани хора и при споменаването на "екология" си мислят, че обиждаш жените им. Обожават позьорщината, но поради лошо финансово състояние (вероятно породено от недостатъчния интелектуален потенциал) тези хора залагат на добрия, стар селски прийом - а именно: "Всеки си хвали своето". Това всъщност би трябвало да звучи: "Всеки *** винаги хвали своето." И така се е появила легендата за Прекрасният и Невероятен Хюндай.
  • #23
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Франция има всичко - хубаво вино, красива природа, планини, плажове, жени, само дето хубави коли така и не се научиха да правят. Не е зле да се научат на автомобилостроене от Япония и Корея. Нещо Пежо 206 от най-популярен модел едно време изчузна от улиците, явно повечето са отишли на вторични, дакото с хюндаи и кии на по 10 години е пълно и се движат с пълна пара.
  • #22
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да пуснат една къп версия както предишните с по спортен салон по твърдо окачване малко повече коне и Ръчки. Видях го на живо доста агресивен вид има даже и обикновената версия е доста агресивна. Но с тези скорости не РЪЧНИ. Дано да се слушат в критиките ако го правят ще покажат на феновете си че ги слушат и гледат какво искат хората а не чиновниците
  • #21
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Доказано е, че собствениите на Киа и Хюндай са интелигентни и образовани млади хора, които обичат да щадят природата. Те не обичат позьорщината и не си купуват кола за да се изфукат, а търсят практичното, удобното и сигурното.
  • #20
    9 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Като види човек постиженията на рено в автомобилния спорт и види на кия хюндай и другите пластмасарки и става ясно че има много хора който не могат да приемат истината че рено прави сериозни Хотхеч коли..
  • #19
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Sheldon ( преди 10 години )
    Преди време един познат си беше взел чисто нов Tucson и нямаше и една година и кожените апликации и на двете предни врати се разлепиха и провиснаха. Представляваше нещо като картон облепен с кожа и отново залепен на вратите и навсякъде мазали с някакво лепило, все едно в час по трудово е правено. Никога Hyundai!