IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel сваля цената на Ampera

По-ниската с над 15 000 лева сума трябва да събуди търсенето

Opel сваля цената на Ampera

Opel сваля цената на Ampera
По време на автосалона във Франкфурт от германската марка Opel обявиха, че електрическата им кола с удължен пробег - Ampera, вече се предлага на по-ниска цена. Намалението не е малко - с над 15 000 лева (7 600 евро), което означава начална цена за модела от около 70 000 лева.

От компанията се надяват този ход да събуди търсенето на електрически коли, което според информацията на Аutocar изостава със 70% от първоначално предвидените цифри. Пазарът на подобни коли е разочароващо нисък, като изключение във Великобритания прави единствено напълно електрическия Nissan Leaf. През първата половина на годината японската кола е записала 530 продажби, докато при конкурентите Chevrolet Volt, Opel Ampera и Renault Fluence са реализирани едва по около 100 единици, сочи информацията.

"Хората считат, че вредните емисии са проблем на производителите, а не техен. Те не виждат причина да плащат допълнителна сума за по-безвредна технология", обясняват анализатори пред Аutocar.

Освен на редуцирана цена, Opel Ampera ще разчита на още един коз за по-доброто си представяне на пазара. Моделът не е типичен електромобил, тъй като носи на борда си и двигател с вътрешно горене, който служи за генератор на електрическа енергия. По този начин Ampera (и близнакът й Volt) може да измине над 500 километра без презареждане - нещо непосилно за напълно електрическите коли.

Снимка: Opel

Тагове: opel ampera
0 от 500
  • #5
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Дебелия ( преди 10 години )
    Не особено практична кола за БГ. Един икономичен дизел е много по-добра алтернатива.
  • #4
    20 rate up comment 8 rate down comment
    omg ( преди 10 години )
    Става въпрос за 70 000лв. след, забележете - намаление с 15 000. Тоест, старата цена е била 85 000лв. Тия нямат никаква връзка нито с реалността, нито с централния мозък.
  • #3
    11 rate up comment 13 rate down comment
    fan ( преди 10 години )
    Инж. Пенчев как достигнахте до този гениален извод?
  • #2
    37 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това е Опел! 70000лв. и Опел са трудно смилаема комбинация за хората, които могат да извадят 70000лв. Тука идва ред на държавата. Едни 10-15000лв. ако се поемат от държавата ще е голяма работа. Освен това ако премахнат и пътния данък за такива возила и в комплект с безплатна синя зона. Доста от хората, които трудно биха събрали 70 бона, биха се наели да ги съберат.
  • #1
    16 rate up comment 5 rate down comment
    ЦЕЦО ( преди 10 години )
    добра е!