IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus събира погледите с нов градски кросовър

Моделът LF-NX представя потенциален сериен модел с доста авангарден дизайн

Lexus събира погледите с нов градски кросовър

Японската луксозна марка Lexus привлича погледите на посетителите на автомобилното изложение във Франкфурт с футуристичен концептуален кросовър. Името му е LF-NX, като освен потенциален сериен модел, представя и бъдещото развитие на дизайнерския език на марката.
Lexus събира погледите с нов градски кросовър
Lexus LF-NX е типичен представител на градските кросовъри. Той е компактен, маневрен, с висока позиция на седене и икономичен двигател. Разполага и със задължителният за тези автомобили отличителен дизайн. А той е доста смел - острите ръбове и агресивните форми вероятно няма да спечелят всеки, но пък със сигурност привличат внимание. Футуристичната тема е пренесена и в интериора, където е заложено на двуцветно табло, елементи от алуминий и осветени в синьо уреди, повечето от които разполагат с чувствителни на допир дисплеи.

Все още не е ясно дали возилото ще се качи в този си вид на поточните линии, тъй като от компанията го обявиха като "потенциален сериен модел". Със сигурност обаче представените чрез него форми ще намерят място при следващите модели на Lexus, тъй като концепцията е и средство за демонстрация на бъдещото развитие на дизайнерския език на марката, носещ името L-Finesse.

Както може да се очаква от японската марка, задвижването на LF-NX е хибридно. Подробна информация липсва, като се съобщава единствено, че системата използва 2.5-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, и мощен електромотор. А те доставят забележително нисък разход на гориво и водещи в класа нива на вредни емисии, сочи официалната информация, като уточнява, че динамичните характеристики на возилото са съизмерими с тези на конкурентите, задвижвани от конвенционални двигатели.

Снимки: Lexus

Тагове: lexus lf-nx
0 от 500
  • #37
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Стремежът към авантарден дизайн за луксозна марка като Лексус вече амбицира и майсторите на плавните фейслифтове Мерцедес и БМВ да се поосъвременят. А този дизайн с ръбовете ни радар ще го лови, нито извънземните от НЛО-тата ще могат вече да си го копират вече :)
  • #36
    1 rate up comment 1 rate down comment
    vel_co ( преди 10 години )
    Че дизайнера се е осрал с излишни чупки-ясно, но защо маркетинговият специалист е предпочел този вариант пред поне още 2-3 други(със сигурност), които са били за обсъждане?
  • #35
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ха-ха, тоя Лексус им е бръкнал бая надълбоко на празноглавите ВАГончета. Един немец поне средно добър дизайнер барем да имаше, обаче тиквите мнения тръгнали дават. Е, няма нужда, ясно е колко ви е умствения багаж.
  • #34
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Няма герману - няма мерману - ЛЕКСУСА ЦЕПИ МРАКА!!!
  • #33
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    Triforce,мнението ти за това нещо-не ми се обиждат автомобилите-показва че освен идеи имаш и изострени проблеми с централния процесар.*** на техник за препрограмиране.и избери германец.да получиш квалифицирана помощ.успех.
  • #32
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Такъв "грозен" автомобил бих карал с кеф! Ако някога имам парите и възможността да се кача на такова нещо, веднага го правя, а вие си пишете тук...Аз съм имал разни идеи за дизайн на автомобил с изострени линии и този доста се доближава до това, което някога съм си представял. Може би отзад накуцва леко, но другите неща са му идеални!
  • #31
    7 rate up comment 15 rate down comment
    ????? ( преди 10 години )
    Тия оризови фенчета с какво безумие сравняват жалката тойотка с Ламбо, или Кой и да е расов немски автомобил???? ТИЯ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РОСТИ ХОРА. То и такива си купуват жалки японски ***.
  • #30
    11 rate up comment 17 rate down comment
    до WOW ( преди 10 години )
    Ами, че то си е Уникално бе братле ! Уникално ГРОЗНО ! неподражаема грозотия !
  • #29
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Леко ве пич - да не получиш инфаркт от напъване - баго 30 коментара си написал - кой го *** според тебе
  • #28
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Wow ( преди 10 години )
    Да нямат нищо общо това Посмешище не може да се сравнява с Ламбо. Просто, японците, от толкова напъни са се ***...буквално. И задницата е отвратително грозна и жалка...Но феновете на оризарите си остават такива до последно и на грозното казват, че е уникално :)))