IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи серийния i3

Това е първият електрически модел в историята на компанията

BMW представи серийния i3

BMW официално представи първия електромобил в историята си - i3. Моделът бе показан по време на три едновременни събития в Ню Йорк, Лондон и Пекин. Описван като "революционна стъпка напред към екологичната мобилност," i3 следва дизайна на концепта, който бе представен за първи път по време на франкфуртското изложение през 2011 г. Акцентите в дизайна включват изразителна радиаторна решетка, U-образни LED фарове и боядисани в черно капаци и таван. Интересна подробност е, че задните врати се отварят наобратно, което улеснява достъпът до интериора.
BMW представи серийният i3
Купето е базирано на карбонов монокок и алуминиеви конструкции за предното и задното окачване, което пък стъпва на 19-инчови джанти. Срещу доплащане те могат да бъдат подменени от по-големи 20-инчови аналози от кован алуминий.

Интериорът подкрепя екологичната натура на колата, като за изграждането му от BMW са ползвали "естествено обработена кожа, дърво, вълна, и други основни материали, които подлежат на рециклиране." Нивата на оборудване са три - Loft, Lodge и Suite - като дори базовото пристига добре екипирано с климатик, USB/Bluetooth/SIM Card връзка, както и 6.5-инчов дисплей за управление на iDrive системата. Опциите включват GPS навигация, автоматичен климатик, отопление на предните седалки, както и електрически стъклен панорамен покрив.

Както е ставало въпрос и преди, задвижването се осигурява от 22 кВч литиево-йонна батерия, която тежи над 200 кг. Тя дава енергия на електромотор с мощност 170 к.с. и 250 нМ, а когато тя свърши на помощ се притичва 650-кубиков бензинов двигател с два цилиндъра. Той може да бъде поръчан срещу доплащане и е взет от един от скутерите на BMW. Единствената му задача е да произвежда ток, когато зарядът в батерията се изчерпа. Стандартното ускорение от 0 до 100 км/ч се извършва за 7.2 секунди, а максималната скорост достига 150 км/ч.

С едно зареждане максималният пробег на i3 е между 130 и 160 км. Въпреки че това не звучи много сериозно, от BMW уверяват, че изчисленията им са показали, че средностатистическият шофьор изминава не повече от 64 км дневно.

Цените в Германия започват от 34 950 евро. Първите поръчки ще бъдат изпълнени през ноември.

Снимки: BMW

Тагове: bmw i3
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 4 rate down comment
    СМЯХ !!! ( преди 11 години )
    Евала чиче !!! Тъпите лапетии цепят глупомера по цял ден. Много ги е яд на батковците с Бмв-та. Всички са *** само дошо и още 10 лапетии са умни защото са открили топлата вода....мухахахах
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    чичо ( преди 11 години )
    какво се пенявите, нито една няма да си купите вие точно, карайте си гнилочите като се качите на електромобил тогава показвайте компетентност.
  • #9
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Някой немски кухи каски още не са чували за Toyota RAV4 EV.Пуснете си търсачката и четете,за да не изглеждате толкова глупави!
  • #8
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тази електрическа табуретка за 70 бона никой няма да е купи.Ще продадат 100-тина бройки или по-точно ще ги подарят на представителствата си и ще се запишат,че и те правят електромобили.Сигурен съм,че за двойно по-малко пари в БГ в някой гараж могат да направят по-добър електромобил.То дори има вече и ги произвеждат.Има и Голф преправен на електромобил и е по-добър с повече автономност.Въобще само рекламата им голяма и голям го вадят швабетата,а всъщност са дупката на геврека.
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    тойо ( преди 11 години )
    Гледай и не задавай *** въпроси Анонимний вурсте! Ето ти да гледаш кога Тойота са продавали електрически автомобили:https://***.youtube.com/watch?v=VAx9YDxxs3E
  • #6
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 11 години )
    Japan Power отново доминира над швабените:
  • #5
    4 rate up comment 10 rate down comment
    БАЙ ХОЙ ОТ ХАНОЙ ( преди 11 години )
    "...от BMW уверяват, че изчисленията им са показали, че средностатистическият шофьор изминава не повече от 64 км дневно." БМВ просто търсят всякакви начини да убедят някой да купи такъв *** , но германеца не е *** ! Само това ще им кажа на алчните некадърници от БМВ ;) А който е ходил в Германия и по света, много добре знае колко много пътуват германците ВСЕКИ ДЕН , и няма такива дето да изминават х60 км на ден , САМО В ЕДНАТА ПОСОКА германеца пътува х60 км.
  • #4
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Откога пък Тойота продават електрически автомобили?Хонда също ми се губят. Те след 1000 години представиха Insight, Кoнглокент на Prius. Всички японци заявиха, че зарязват електрическото задвижване. Е, поне швабите ще предложат нещо добро.
  • #3
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Иво ( преди 11 години )
    поне една марка дава реалния пробег на електромобилите си, не като някой прехвалени които дават по 4-500
  • #2
    14 rate up comment 9 rate down comment
    rosskooo ( преди 11 години )
    Доше повече от съгласен съм с теб!Кое и е страхотното на тази количка а?Волта/Амперата изглежда много по-добре!