IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen влезе в Световните рекорди на Гинес

Модификацията Passat TDI регистрира разход от 3.011 л/100 км

Volkswagen влезе в Световните рекорди на Гинес

Volkswagen обяви, че Passat TDI Clean Diesel е поставил нов рекорд на Гинес за най-нисък среден разход на гориво за автомобил, който не е снабден с хибридна система. Машината е преминала през 48 американски щата, като е фиксирала разход от 3.011 л/100 км.
Volkswagen влезе в Рекордите Гинес за икономия на гориво
Досегашното най-добро постижение на автомобил със стандартен двигател с вътрешно горене бе 3.641 л/100 км. Машината, в която са се возили журналистът от изданието Automotivenews Уейн Гердес и инженерът Боб Уингър е започнала своето пътуване на 7 юни от щаб-квартирата на Volkswagen в Херндън, Вирджиния и е финиширала на същото място на 24 юни, след като е изминала 13 071 км.

„За цялото това разстояние бяха нужни 397.4 литра гориво, като целта ни беше да покажем колко икономичен може да бъде нашият автомобил, снабден с технологията TDI Clean Diesel”, заяви след финала президентът на Volkswagen of America Джонатан Браунинг.
Volkswagen влезе в Рекордите Гинес за икономия на гориво
Стандартният Passat TDI Clean Diesel е снабден с 2.0-литров, 4-цилиндров турбо двигател с мощност 140 к.с. В САЩ цената на автомобила е $25 995. Влезлият в Книгата на Рекордите Гинес модел е снабден с 6-степенна механична скоростна кутия.

По каталог модификацията харчи 5.471 л/100 км, но в случая двамата водачи на машината признават, че са приложили някои трикове, за да намалят разхода. Сред тях са максималното използване на инерцията на автомобила, особено при спускане по наклон, спазване на всички ограничения на скоростта, плавно спиране и ускорение при движение, и др.
Volkswagen влезе в Рекордите Гинес за икономия на гориво
По време на пътуването си Гердес и Уингър са установили, че разликата в разхода на гориво при движение с 90 км/ч и 120 км/ч може да достигне повече от 30%.

Любопитна подробност е, че Passat TDI Clean Diesel побеждава и рекорда за най-нисък среден разход на гориво за хибриди, който е 3.6 л/100 км.

Снимки: Volkswagen of America

Тагове: volkswagen passat tdi
0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    тия май имат предвид 3 литра масло на 100 км :D:D:D писна ми от ВАГени - айде вече да фалират че да си четем нормални НОВИНИ а не ВАГинска пропаганда!!!
  • #3
    24 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ха-ха, феновете на японските глокници сега ще кажат, че ФВ са купили рекордите на Гинес. Знам аз.
  • #2
    17 rate up comment 25 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Карали са само на изключена от скорост по нанадолнищата, нагоре със сигурност са ги теглили с помощна кола. Също са премахнали и ДПФ филтъра и катализатора, генерацията със сигурност също е преправена. Поредния нагло манипулиран "тест" за който VAG си плащат на някави "журналисти". Айде тука форумните собственици на VAGени да споделят някога постигали ли са разход по книжка? Ама без да лъжете ПАК!
  • #1
    17 rate up comment 12 rate down comment
    до Дошо /doc/ ( преди 10 години )
    И какво ще измислиш сега!?