IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпо излизат колите в Хонконг

В азиатската държава се плащат най-високи данъци и застраховки на автомобилите

Най-скъпо излизат колите в Хонконг

Британската компания Prestige Perfomace Center GB проведе собствено проучване, с което установи къде притежаването и използването на автомобил излиза най-скъпо. Експертите са отчели фактори като цената на нова кола, сумата за нейните застраховка и данък, стойността на горивото, както и парите, които се плащат за място за паркиране.
Най-скъпо излизат колите в Хонконг
Лидер по повечето от тези показатели е Хонконг. Административният район е на трето място по средна стойност на автомобил - $27 694, като преди него се оказват страните Сингапур - $105 253 и САЩ - $30 500. В Хонконг обаче се плащат най-високите застраховки на автомобили – средно по $3000 на година. По този показател следват Бразилия - $2700 и Канада - $2000. В края на списъка са държави от южната част на Африка, Русия, Япония и Саудитска Арабия, където застраховката на автомобил е около $300 на година.

Най-скъпото гориво плащат в Турция, където собственик на кола харчи около $5000 на година. Подобни са цените в Хонконг и Италия, докато най-евтино е в Саудитска Арабия, Венецуела, Русия и страните от Северна Африка.

Хонконг е на първо място по цена на местата за паркиране. За да притежава собствено място, собственик на кола плаща около $10 000 годишно. За сравнение, в САЩ, които са на второ място в тази класация, цената е между $3000 и $7000. Колкото до почасовото паркиране, лидер е Австралия, където средната цена за 60 минути е $28.

Отново Хонконг е лидер и в класацията за най-висок пътен данък на превозни средства – около $10 000 годишно. Следват Южна Корея с $2200 и Русия - $1500. Авторите на изследването отбелязват, че в Турция, където данъкът е свързан с обема на двигателя, сумите варират от $287 до $10 466.

Още по темата:
Шокиращите цени на колите в Сингапур
Регистрационната табела в Китай – по-скъпа от самия автомобил 

 

0 от 500