IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортният хибрид на Infiniti ще бъде готов през 2016 г.

Моделът ще съчетава най-доброто от два концепта на марката

Спортният хибрид на Infiniti ще бъде готов през 2016 г.

Спортната кола на Infiniti, задвижвана от хибриден агрегат, ще бъде готова през 2016 г. Това съобщи изпълнителният вицепрезидент на Nissan Анди Палмър пред изданието Autocar.
Спортният хибрид на Infiniti ще бъде готов през 2016 г.
Infiniti Essence. Снимка: Infiniti

В новия модел ще бъдат използвани технологиите, които са в основата на два от концептуалните модели на компанията - Emerg-E и Essence. Бъдещият автомобил ще бъде насочен най-вече към младите клиенти на Infiniti от азиатския регион, като по думите на Палмър той ще напомня като качества електромобила Tesla, тъй като ще може да преминава голямо разстояние само с едно зареждане.

Очаква се моделът да предлага възможност за зареждане от електропреносимата мрежа, но не е изключено да има и малък двигател с вътрешно горене, който да зарежда батериите по време на движение. Засега няма информация за агрегата, но Палмър отрече възможността возилото да получи V6 турбо, който се поставя на суперколата Nissan GT-R.

Концептуалният Essence се появи през 2009 г. в чест на 20-годишнината на Infiniti. Той разчита на 3.7 литров туин-турбо V6 с мощност 440 к.с. и електромотор, даващ още 160 к.с. Колата има и система за рекуперация на енергията при спиране.
Спортният хибрид на Infiniti ще бъде готов през 2016 г.
Infiniti Emerg-E. Снимка: Infiniti

През 2012 г. компанията показа на изложението в Женева и другия концепт - Emerg-E, който разполага с два електромотора и бензинов генератор с обем 1.2 литра. Общата мощност на модела е 407 к.с. Тогава от Infiniti не отрекоха възможността подобна кола да се появи в серийно производство, като цената й бе определена на $150 000.

Снимка: Infiniti
 

0 от 500