IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti Essence в чест на 20 годишнината на фирмата

Infiniti се подготвя да отбележи 20-та годишнина от основаването си с един нов модел, наречен Infiniti Essence.

Infiniti Essence в чест на 20 годишнината на фирмата
Това е спортен хибриден автомобил с бензинов и електрически двигател и предаване на движението към задните колела. 


„Този автомобил не е просто предвестник на нов  модел. Той е предназначен да покаже развитието на марката и да демонстрира уникалните възможности на Infiniti”, заяви Франсоа Банкон  (Francois Bancon), генерален мениджър на Infiniti за развойната дейност. 


Трябва да се признае, че новата концепция на Infiniti има изключителен дизайн. Колата е дълга 4.7 метра и се задвижва от хибридна система включваща бензинов V6 би-турбо двигател с обем 3.7 литра с мощност 440 к.с. и ново поколение електромотор, наречен 3D, който предлага 160 к.с. и е монтиран между бензиновия двигател и трансмисията. 


Електродвигателят получава енергия от компактни литиево-йонни акумулатори, разположени в багажното отделение. Новият 3D електромотор може да работи и в режим на регенерация на енергията, като има възможност и да зарежда акумулаторите. Бензиновият и електрическият двигатели могат да работят самостоятелно или заедно, като паралелна хибридна система. 


В градски условия и с по-ниска скорост, електрическият двигател е достатъчен за да подсигури достатъчна динамика на Essence. Извън града купето със задно предаване може да използва и двата двигателя и да разполага с мощност от 600 к.с.  
0 от 500