IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall атакува нов сегмент

На изложението в Шанхай китайците ще покажат "паркетен" кросовър

Great Wall атакува нов сегмент

Китайската компания Great Wall, която произвежда част от моделите си в завода край Ловеч съвместно с българската Litex Motors, е готова да атакува нов сегмент - този на така наречените "паркетни" кросовъри.
Great Wall атакува нов сегмент
Както изглежда Haval H2 ще предлага различни цветови комбинации както за екстериора, така и за интериора

Първият опит в тази насока ще стане факт на започващото в събота (20 април) международно изложение в Шанхай. Там Great Wall ще покаже кросовъра Haval H2, който е серийна версия на концепта Great Wall Haval M3, чиято премиера се състоя преди 3 години на автосалона в Пекин.

Сериозно впечатление във външния вид на кросовъра правят огромната хромирана решетка на радиатора, челните светлини със светодиодни елементи и дифузьора с интегрираните в него две тръби на изпускателната система.
Great Wall атакува нов сегмент
В интериора трябва да бъде отбелязана централната конзола с голям цветен дисплей, многофункционалния волан с 3 спици и дървените елементи от обзавеждането, които имат за цел да придават по-престижен вид на автомобила.
Great Wall атакува нов сегмент
Great Wall атакува нов сегмент
Haval H2 има дължина 4300 мм. и междуосие 2580 мм., като ще разчита на 1.5 литров бензинов мотор с 4 цилиндъра (GW4G15). Мощността на агрегата е 105 к.с., а максималният въртящ момент 138 Нм. Двигателят може да работи както с 5-степенна механична скоростна кутия, така и с безстепенна вариаторна трансмисия. Задвижването е към предните или към четирите колела.

Все още не е ясно дали Haval H2 ще се предлага и на други пазари, освен китайския. И съответно дали част от неговото производство ще бъде насочено към други страни и конкретно България. Ясна е обаче цената на кросовъра - $13 000.
Great Wall атакува нов сегмент
Great Wall атакува нов сегмент
Great Wall атакува нов сегмент
Снимки: autohome.com.cn

0 от 500
  • #16
    11 rate up comment 9 rate down comment
    до gigi ( преди 11 години )
    Почват? Ти да не живееш през 98-***? Защото корейците тогава започваха да задминават италиански, френски и немски *** по качество. През 2001-2004 бяха супер и по-красиви и по-качествени от европейските ***, 2005-2007 имаше леко забавяне, но бързо се оправиха.
  • #15
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Щом се замисляш между ваген и китайска кола, лошо говори за германците." xxaxaxaxa sudish edna ot nay-uspqvashtite nacii spored menieto na edin chovek :D :D :D kakvi otkroveeni glupaci
  • #14
    19 rate up comment 5 rate down comment
    gigi ( преди 11 години )
    Преди 20тина години,слушах абсолютно същите коментари за корейските автомобили,даже самият аз бях жесток критик и казвах по добре лада от колкото хюндай.Обаче нещата се промениха коренно и наблюдаваме как корейците почват да надминават дори немските производители в много отношения.Според мен ш*аните китайци са новите корейци ,само че по бързи .
  • #13
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Тялото ( преди 11 години )
    "Просто няма как нещо да струва 5 пъти по-малко от другото и да е същото..."Ами един китайски програмист/инженер/механик взима 500$ заплата и в много случаи е по-добър и полезен от германския си колега, който взима 5000 евро.
  • #12
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Оооо, RAV4!Чак такова крайно сравнение, ... не знам.Бих се поколебал.
  • #11
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    2580 mm. междуосие е колкото Голф 5/6, където и е позициониран този SUV.Така, че 105 к.с. не са чак толкова малко.Skoda Yeti е в същия клас и също има 105 к.с. двигател и също е с 5 степенна кутия.
  • #10
    12 rate up comment 12 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    Kolkoto da e grozna,po6la i plastmasova rav 4 kata ia predpo4itam pred tozi fal6ifikat na audi q5 otpred i tuareg otzad s interior a la jeep
  • #9
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Изглежда учудващо добре като 13 000 долара.Ако я пуснат в Европа, със сигурност ще е с дизел.Нали започнаха да слагат такъв двигател в Ловеч.Е, тогава няма да струва колкото най-евтината шкода без тапицерия по вратите.
  • #8
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Щом се замисляш между ваген и китайска кола, лошо говори за германците.
  • #7
    25 rate up comment 9 rate down comment
    Bo ( преди 11 години )
    Евтин лукс.Обаче не вярвам,че ще го продават за по 23-24 бона.Ако е така то тогава каква е уловката? Некачествени материали?Лоши постижения на краш тест?Неграмотно замислен двигател? Какво,какво? Просто няма как нещо да струва 5 пъти по-малко от другото и да е същото... Иначе изглежда добре за китайска кола.