IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и новият Chevrolet Camaro

Спортната икона получи и пистова модификация с мощност 500 к.с.

Ето го и новият Chevrolet Camaro

Една от най-дългоочакваните премиери на автосалона в Ню Йорк вече е факт - Chevrolet показа обновеното семейство Camaro. В него е включена и пистова модификация Z/28, която притежава сертификат за ползване по обществените пътища. Тя е пусната в чест на първия модел с аналогичен индекс, който се появява още през 1967 г.
Ето го и новият Chevrolet Camaro
И ако класическото Camaro Z/28 e разчитало на 4.9 литров бензинов мотор с мощност 290 к.с., то неговият съвременен вариант е получил атмосферен, 8-цилиндров мотор от Corvette. Неговият обем е 7.0 литра, а мощността му, по сведения на производителя, е "минимум 500 к.с." с въртящ момент от 637 Нм.

Моторът е разработен съвместно с Corvette Racing, сглобява се на ръка и може да се комбинира единствено с 6-степенна механична трансмисия Tremec. Неговите клапани и биели са от титан, има сух картер, а "червената зона" е на 7000 об/мин.

Според разработчиците на модела, за създаването на версията Z/28 се е наложило да направят повече от 200 промени в новото Camaro. Така например, купето е със 136 кг. по-леко от това на "заредената" версия ZL1. Това е постигнато с премахване на специалната шумоизолация на салона и преправяне на багажника. Климатикът и фаровете за мъгла също ги няма в базовата версия, а се предлагат само като опция.

Освен това по-лек е акумулаторът, по-тънки са задните стъкла, както и новите 19-инчови джанти, с които се предлага модификация (за сравнение Camaro SS и ZL1 разполагат с 20-инчови джанти). Инженерите на компанията също така са снижили центъра на тежестта на колата с 33 мм.
Ето го и новият Chevrolet Camaro
Колкото до стандартното Camaro, при него измененията в дизайна се виждат съвсем ясно. Различни са предната и задната част на автомобила, променени са светлините, решетката на радиатора, задните стопове, капака на багажника, спойлера, броните и тръбите на изпускателната система. В обзавеждането на салона налице са нови цветови варианти, а освен това моделът разполага с нови джанти и гуми.

Гамата двигатели при обновеното Camaro, както и по-рано, включва базовия 3.6 литров V6 с мощност 323 к.с. и няколко варианта на 6.2 литровия V8, чиято мощност е съответно 400, 426 и 580 к.с. Последната е за варианта ZL1.

Производството на автомобила ще стартира още през лятото, а първите доставки до клиентите са планирани за началото на 2014 г.

Снимки: General Motors
 

0 от 500