IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan представи Pathfinder Hybrid

Електрическото задвижване редуцира потреблението на гориво с 24%

Nissan представи Pathfinder Hybrid

Новото поколение Nissan Pathfinder вече има хибридна версия. Моделът беше представен на автомобилното изложение в Ню Йорк и ще стъпи на пазара в САЩ това лято.
Nissan представи Pathfinder Hybrid
Pathfinder Hybrid използва същата задвижваща система като новото Infiniti QX60 Hybrid, на чиято платформа е базиран. Технологията се състои от 2.5-литров бензинов двигател с принудително пълнене, електромотор и литиево-йонни батерии.

Общата мощност е 253 к.с. и 329 Нм, а средното потребление на гориво - 9 л/100 м. При градски условия разходът е 9.4 л/100 км, а извън града - 8.7 л/100 км. Японците посочват, че Pathfinder Hybrid е с 24% по-икономичен от бензиновия модел със сходна мощност.

Хибридната версия на Nissan Pathfinder се предлага както с предно, така и със задвижване към четирите колела. Версията със заводската система ALL-MODE 4x4-i разполага с режими 2WD, Auto и 4WD Lock. Всички версии са оборудвани стандартно със системата Hill Start Assist, която помага при потегляне от наклон.

Nissan Pathfinder Hybrid не се различава от стандартните модели. Външно той може да бъде разпознат единствено по задните LED светлини и емблемите PUREDRIVE. Вътрешността също не е променяна. Батериите са поставени под пода на багажното пространство, като не влияят на пространството в салона. Добавени са единствено уреди, които показват състоянието и работата на хибридната система.

Pathfinder Hybrid ще се предлага в три нива на оборудване - SV, SL и Platinum. Цените стартират от около $31 000, което с около $3 000 по-скъпо на бензиновата V6 версия на модела.

Още за Nissan Pathfinder

Снимки: Nissan

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Патфайдъра много ме кефи,но специално,като хибрид малко са се поизложили.Вярно е,че Лексус не са в същият клас,но модела RX 450h има мощност 299 к.с. и му дават среден разход 6,3/100.Ако ще си вземам Патфайдър бих заложил на дизел,въпреки,че не си падам по печки.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ? ( преди 11 години )
    Тук за тези пари Приус не можеш да вземеш, а хората в САЩ си купуват Патфайндер........
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ееее, едно време какви Патфайндъри имаше...