IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat - трябват ни двойни продажби, за да оцелеем

Шефът на марката разкри, че за постигането на тази цел ще се разработват нови модела

Seat - трябват ни двойни продажби, за да оцелеем

Продаващата предимно в Европа испанска автомобилна марка Seat изпитва сериозни затруднения заради продължаващата криза на континента. Изминалата година бе поредната, през която Seat записа спад в продажбите си, което още повече усложнява бъдещето на компанията.

Усложнява го до толкова, че ако испанците не успят да удвоят продажбите си, марката може и да не оцелее. Това заяви президентът на Seat, Джеймс Мюър, пред Autocar.

"Необходими са ни поне 500 000 продажби на година, а през 2012 година постигнахме едва 320 000. В дългосрочен план, за да имаме устойчив успех, ще трябва да продаваме близо един милион коли годишно".
Seat - трябват ни двойни продажби, за да оцелеем
Надеждата на Seat се нарича Leon. Моделът, който наскоро излезе на пазара, използва най-новите технологии на VW Group, които се вграждат в последните поколения на Volkswagen Golf и Audi A3. Ако този модел успее да привлече достатъчно клиенти, испанците ще поискат от компанията майка допълни инвестиции, чрез които ще бъдат разработени нови модели. А тези нови модели би трябвало да извадят Seat от кризата, в която се намира.

Сред въпросните нови модели ще присъства конкурент на Nissan Qashqai, който ще бъде изграден на платформата MQB. Обмисля се и пускането на компактен кросовър, тъй като тези автомобили набират огромна популярност в Европа. Не е изключена и възможността за появата на голям SUV.

За сега обаче испанците ще трябва да разчитат на настоящата си моделана гама. Най-новото попълнение в нея е моделът с три врати Leon SC, който бе показан в Женева. Малко по-късно през тази година ще се появи и версията комби на този модел, носеща инициалите ST, а през 2014 година ще видим спортната модификация Cupra.

Тагове: seat
0 от 500
  • #14
    7 rate up comment 2 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Като го гледам новият Леон много силно ме съмнява да направи обрат не само това смятам че само ще ускори оратното броене :) Напълно подкрепям изказванията по-долу че в Сеат цари пълна безидейност :)
  • #13
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Кума Лиса ( преди 11 години )
    За съдбата на SEAT се говори отдавна че са пътници, но преди 2 години неофициално, се опипваше почвата за евентуален интерес, и смайващо за VW, единствен който се заинтересува е FIAT...., за мен беше като гръм от ясно небе, ЗАЩО ИМ Е? Оказа се, че на Италианците не им стигат производствените мощности за бъдещите SUV-та на Chrysler/Dodge/Alfa/Fiat, които ще се произвеждат за Европейския пазар....след запитване от страна на FIAT, сделката беше покрита...до кога ли?Тази информация успях да открия!
  • #12
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Поправете ме ако греша,но SEAT са собственост на ФВ груп.Е как така ще фалират не разбирам.То това значи,че ВАГ трябва да фалира.Ако са решили да продават да казват,а не по гьобелски маниер да се правят на мотики.Май кризата здраво ги е ударила и въпреки многото реклами колко много продавали,на какви смени щели да бачкат работниците се вижда,че са по-зле от всеки друг път.Явно китайските ментета не ги приемат добре в Китай.А обещанията,че щели да стават 1 в света май ще ги отложат във времето.
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    котЮ ( преди 11 години )
    Амиии, fito е прав, тъй като, единствен кандидат да КУПИ SEAT, са именно Италианците!!
  • #10
    8 rate up comment 3 rate down comment
    fito ( преди 11 години )
    A sega fiat da gi kupi,i gi vkara v patq haha
  • #9
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Стига бе, Тигана кола ли е ...
  • #8
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ""Tiguan яде бой от Qashqai-я, те пак ще ни го набутват! ""Е какъв бой е ял Тигуана от Кашкай? Да не си гледал борба между баба ти Кашка и дядо ти Тигундър? Ако имаш предвид продажби, щеше да е ненормалното ако е обратното Кашкай нов на магазина с 4Х4 започва с цена 31000лв. Тигуан база с предно започва от 50 бона. По тази логика Фиеста е спукала от бой Мини Купър. Всъщност логика няма, така може да се цепи само градински ***.
  • #7
    17 rate up comment 2 rate down comment
    KKK ( преди 11 години )
    Хах,а на мен ми трябва тройна заплата за нов Сеат, за да ви помогна :D
  • #6
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Я да си ходят и без това за нищо не стават
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Кума Лиса ( преди 11 години )
    За успеха на X. марка(с горе долу нова история), формулата на успеха е LG и SAMSUNG, някой да вижда нещо от урока по маркетинг??? Трябва SEAT, да се върне там от където се изгуби, и да започне всичко от начало.....