IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейска премиера за Lexus IS

В Женева пристигнаха IS 250 и IS 300h, както и техните F Sport версии

Европейска премиера за Lexus IS

Новото поколение Lexus IS пристигна в Европа и ще стъпи на пазарите през това лято. Премиерата на луксозния японски модел, който ще се съревновава за вниманието на клиентите с BMW 3-Series, Mercedes C-Class и Audi A4, се състоя в Женева.

На лъскавото събитие са представени бензиновия IS 250 и бензин-електрическия хибрид IS 300h. Очаква се обаче за Европа да бъде наличен и модел с дизелов двигател.
Европейска премиера за Lexus IS
Под капка на Lexus IS 250 е поставен 2.5-литров V6 бензинов двигател с директно впръскване на горивото, който генерира 204 к.с. и 250 Нм. Трансмисията е автоматична “Super ECT”, като доставя ускорение от място до 100 км/час за 8.1 секунди. Максималната скорост е 225 км/час.

При IS 300h работи хибриден агрегат, който се поставя за първи път при този модел. Агрегатът съчетава четирицилиндров 2.5-литров двигател (178 к.с. / 221 Нм), електрически двигател (143 к.с. / 300 Нм) и литиево-йонни батерии.

Общата мощност на системата е 220 к.с., а ускорението 0-100 км/час отнема 8.3 секунди. Максималната скорост е 200 км/час.

По-любопитен обаче е разходът на гориво, който е водещ в този сегмент. Средното потребление на бензин е едва 4.2 литра на 100 км, а вредните СО2 емисии - само 99 г/км.
Европейска премиера за Lexus IS
В Женева са представени и F Sport версиите на Lexus IS. Както е известно F Sport при Lexus е същото каквото е S line при Audi или M Sport при BMW.

При третото поколение Lexus IS със F Sport пакет се виждат отличителни брони, уникални 18-инчови джанти и по-спортен интериор. Налично е също така спортно окачване и кормилна система с различни настройки. Като опция се предлага и адаптивно окачване.

Още за третото поколение Lexus IS
 

Тагове: f sport lexus is
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    "Напротив, напълно релевантен ми е въпросът. Измъкването ти е елементарно."Не е релевантен, знаеш ли защо? Защото аз изказах мнение (смея да твърдя компетентно), че таргет групата на модела е сбъркана, от гледна точка на това, че хората които имат парите, не биха се спрели на кола с такава визия (в днешно време дизайна продава). При това положение аз какво имам и какво мога няма никакво значение, но за да ти начеша крастата карам кола купена за малко под 40к, когато бях на 21.
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    хаха *** кои цифри бе момче, от вчера европейската индустрия изкарва най-феноменалните автомобили и нито един от тях не е и минавал през япония, ти тука за какво изобщо се мъчиш не знам
  • #11
    6 rate up comment 6 rate down comment
    до Wane ( преди 11 години )
    Приятелю, аз казвам, че харесам дизайна на автомобила. Какво очакваш от мен, като минават автомобилите покрай мен да си затварям очите и да не ги гледам ли? Предполагам и ти намираш Магън Фокс за секси жена или щом не можеш да я имаш не те кефи?! За да отговоря на въпроса ти: да мога да си позволя автомобил за над 60 хил. лв., но за тази сума бих погледнал в съвсем друга посока.
  • #10
    5 rate up comment 8 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    Джапан ,не знам гледа ли последния топ гиър, там кларксън казва за тази кола,че била като прахосмукачка с тази предница...но както и да е ,само да ти кажа,че по начина на изразяване,се хващам на бас ,че си тийн,което значи,че едва ли точно неуврялата ти глава може така простичко да класифицира различните автомобилни индустрии,просто няма как да ти вземне човек думите на сериозно,айде продължавай да се кефиш на прахосмукачки,копирали една немска марка и сега друга за да си развият дизайна
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    азарел ( преди 11 години )
    Не само в Перник гледам и в Европа не ги харесват много,никви ги нема по улиците защо ли.
  • #8
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Japan Power ( преди 11 години )
    Яко дизайнерска машина! Но в Перник няма да я харесат, ясно е. Просто не са израстнали интелектуално.
  • #7
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Въпроса ти е абсолютно нерелевантен. Гледай си в своята паница ;)
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    "На мен, пък, точно предницата ми харесва най-много от цялата кола." А ти имаш ли възможност да си купиш кола за над 60к лв? Ако отговора е не, си пример за това, което твърдя.
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На мен, пък, точно предницата ми харесва най-много от цялата кола. Всеки си има свой вкус и виждане. Като ги видим да търкалят по улиците ще трупаме още впечатления вече на живо.
  • #4
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Те и на Ауди всичките коли с еднакви, ама са направени с правилната рецепта...