IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz

Разходът при дизеловия седан е едва 4.4 л/100 км.

Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz

Компанията Infiniti избра автосалона в Женева, за да покаже пред публика своя седан Q50 с 4-цилиндров дизелов двигател на Mercedes-Benz.
Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz
Дизеловата модификация разчита на 2.2 литров агрегат с директно впръскване на горивото. Той разполага с мощност от 170 к.с. и въртящ момент от 400 Нм. Моторът може да работи както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и със 7-степенен автомат.

От 0 до 100 км/ч дизеловото Q50 ускорява за 9 секунди. Максималната скорост на седана е 230 км/ч, а средният разход на гориво - 4.4 л/100 км.

Според представители на японския производител, скоростната кутия и германският двигател са били доработени от инженерите на Infiniti за „получаване на характеристики, съответстващи на динамичния характер на автомобилите на марката”. Каква обаче е модернизацията, японците не уточниха.

Освен това, в Женева бе показана и версията на Infiniti Q50 с хибриден агрегат с мощност 364 к.с. Той позволява на седана да ускори от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди. В агрегата влизат 3.5 литров V6 бензинов двигател, електромотор с мощност 67 к.с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Средното потребление на гориво е 6.2 л/100 км.

Хибридът се предлага както със задно, така и със задвижване на четирите колела, докато дизеловата версия е достъпна единствено със задно предаване.
 

Тагове: infiniti q50
0 от 500
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до Wane ( преди 11 години )
    Не само в Германия.През 2011 г. англичаните обявиха SUV-a на Infiniti за най-екзотичен модел на Острова.Даже казаха,че е по-вероятно да срещнеш Bugatti или MacLaren на пътя,отколкото Infiniti.Но всяко начало е трудно - преди около 20 год. никой не беше и чувал за AUDI в САЩ/бяха внесли една модификация на С4 под името Audi5000/,a днес Ауди 6 е избран за най-добър луксозен автомобил на този пазар.
  • #8
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Честно казано като возия се позиционира между 5та и 7ма серия на BMW(според усещанията ми при возене в тези модели) Мисля, че и целта на модема М е такава да е позиционирана м/у 5та и 7ма серия. Като качество на материалите вътре е на най-високо ниво дори може би по-добро от 7мицата (но съм карал не новата 7мица а старата нз може да е по-добра новата. Като цяло и екстри и изпълнение е напълно премиум, а цената е 109000 лева, за мен е повече от конглокент на немските премиуми,даже по-добро решение
  • #7
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    "С двигателя от мерц, май искат просто да се намърдат по-добре на немския пазар"Не знам дали това им е целта, но се съмнявам да се получи. Немските пенсионери с пари карат Мерцедес или в краен случай нещо друго немско (защото са си шовинисти). Тези без пари няма да могат да си купят Infinity. Аз дори не се сещам да съм виждал Infinity на пътя в Германия... само във фирмите, които работят по разработката им.
  • #6
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Според мен този модел е грешка-двигател на Мерцедес, дизайн взаимстван от "патентования" революционен дизайн на Лексус. Така губи авторитета си относно автентичност.
  • #5
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Луксозната марка на Нисан от конгломерата Рено-Нисан ползва двигатели Мерцедес. Баси.
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Bezraboten ( преди 11 години )
    Колега ИЗПРОБВАЛ ИНФИНИТИ М, как ти се струва М модела спрямо други немски автомобили, от към возия най-вече доста ми е интересно ?
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    С двигателя от мерц, май искат просто да се намърдат по-добре на немския пазар, че там пенсионери бол. Хибрида е истински класен автомобил, имах удоволствието да карам модема M и усещането е невероятно. кеф ти еко режим с карането на дядо ти, кеф ти спортен, кеф ти комфортен. Абе супер автомобил със смешен разход за динамиката си.
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Bezraboten ( преди 11 години )
    Чудно е, дано това, че двигателят е на мерцедес повиши продажбите на немско предпочитащата Европа.
  • #1
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хибридът е спортната машина, дизела за чичовците става.