IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz

Разходът при дизеловия седан е едва 4.4 л/100 км.

Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz

Компанията Infiniti избра автосалона в Женева, за да покаже пред публика своя седан Q50 с 4-цилиндров дизелов двигател на Mercedes-Benz.
Infiniti показа Q50 с двигател на Mercedes-Benz
Дизеловата модификация разчита на 2.2 литров агрегат с директно впръскване на горивото. Той разполага с мощност от 170 к.с. и въртящ момент от 400 Нм. Моторът може да работи както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и със 7-степенен автомат.

От 0 до 100 км/ч дизеловото Q50 ускорява за 9 секунди. Максималната скорост на седана е 230 км/ч, а средният разход на гориво - 4.4 л/100 км.

Според представители на японския производител, скоростната кутия и германският двигател са били доработени от инженерите на Infiniti за „получаване на характеристики, съответстващи на динамичния характер на автомобилите на марката”. Каква обаче е модернизацията, японците не уточниха.

Освен това, в Женева бе показана и версията на Infiniti Q50 с хибриден агрегат с мощност 364 к.с. Той позволява на седана да ускори от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди. В агрегата влизат 3.5 литров V6 бензинов двигател, електромотор с мощност 67 к.с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Средното потребление на гориво е 6.2 л/100 км.

Хибридът се предлага както със задно, така и със задвижване на четирите колела, докато дизеловата версия е достъпна единствено със задно предаване.
 

Тагове: infiniti q50
0 от 500
  • #19
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Вижте обявите по-горе, тези които са се объркали да си купят инфинити гледат бързо да се отърват от тях,а са ги карали само няколко месеца!ЯВНО СА ОСЪЗНАЛИ ГРЕШКАТА СИ И ИСКАТ ДА Я ОПРАВЯТ?!
  • #18
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ПРЕМИУМ=ГЕРМАНИЯ=БМВ+МЕРЦЕДЕС! ГОВОРИ СИ КОЛКОТО ИСКАШ!
  • #17
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Kакво се звериш?! Премиум отдавна не се прави само в Германия и свидетелство за това са класациите за надеждност и клиентско задоволство от последните 6/7 та и 10 години. То не е само да я сглобиш и продадеш тая кола, то е и да обслужваш и нея и купувачите по ПРЕМИУМ начин години след това. А именно в това отношение немците отдавна сдадоха титлата на премиум производители точно на Lexus. И моля, без коментари от сорта на: ами Bentley, Rolls Royce? Това не са ежедневни премиуми, не са и немски.
  • #16
    6 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ИНФИНИТИ ПРЕМИУМ??????? ПРЕМИУМ ОТ ЯПОНИЯ?????????? ПРЕМИУМИТЕ СЕ ПРОЙЗВЕЖДАТ В ГЕРМАНИЯ ОТ БМВ И МЕРЦЕДЕС!ДРУГИТЕ ПРОСТО СЕ ОПИТВАТ!
  • #15
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много ми допада това на външен вид. Интериорът изглежда малко бездарен, но снимките често не дават реална представа.Инфинити са много свежа марка откъм дизайн, и са определено по-динамични за шофиране от Лексус. М-моделът споменат долу е изключително компетентен луксозен седан, за съжаление ориентиран повечко към пространството и лукса, отколкото към удоволствие от шофирането. По тази причина по-скоро трябва да се сравнява със 7-*** серия на БМВ, но като ергономия и удоволствие не я стига.
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Интериора на Инфинити е възможно най-добрият от всички японски автомобили. Като прибавим и мотора 2.2 на Мерцедес, просто тази кола става номер едно! Друг е въпросът, как биха я оценили купувачите. Новите Мерцедеси са доста ръбати вътре, като малко изключение прави А-клас.Аз бих се качил на такава!
  • #13
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Dude ( преди 11 години )
    Е добре е визията - не е толкова обла вече. Този определено ми харесва
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Безработен до ?!? ( преди 11 години )
    До теб колега и до тези дали ти + , както и много ама много други неусведомени. Погледни в интернет Инфинити Q45 от 1991г. и тогава си помисли, кой кого би трябвало да съди.....
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Прав си, аз споменах само Германия, защото за нея ставаше дума в долният коментар. Аз лично за 4 години в Англия също нямам спомен да съм виждал Infiniti, но според мен там причините са по-различни, не толкова шовинизъм.Прав си и за Audi, но те все пак са по-стара марка и са имали по-голям обем дори преди двайсетината години, които спомена, спрямо Infiniti днес. От там и по-сериозните възможности.Както и да е, важното е че Infiniti се включват на пазара с дизели, което им дава шанс.
  • #10
    8 rate up comment 6 rate down comment
    ?!?! ( преди 11 години )
    Ауди защо не заведоха дело срещу Инфинити за "Q" а се правиха на мъже на някакви аматьори?