IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нападател на "Реал" (М) хванат да кара с 216 км/ч

Карим Бензема може да бъде наказан с половин година затвор

Нападател на

Нападателят на "Реал" (М) Карим Бензема може да влезе в затвора за 6 месеца за превишаване на скоростта. Французинът бе сниман от радар на испански път със скорост от 216 км/ч. За подобно нарушение местното законодателство предвижда лишаване от свобода за срок между 3 и 6 месеца.
Нападател на
Снимка: Getty Images News

Бензема пътувал със своето Audi по пътя между Гранада и Мадрид, като радарът го е засякъл край градчето Посуело-де-Аларкон. Максималната позволена скорост на този участък е 100 км/ч, което означава, че футболистът я е превишил повече от 2 пъти. Дори да не влезе в затвора, френският национал ще плати сериозна глоба и ще бъде осъден на полагане на обществено-полезен труд.

Испанските власти вече са започнали съдебно разследване срещу футболиста, но то е било прекратено заради участието на Бензема в 1/2-финалния мач-реванш от турнира за Купата на Краля на Испания, в който неговият "Реал" (М) победи с 3:1 като гост "Барселона" и се класира за финала.

Не се съобщава какъв точно е бил моделът, с който Бензема е извършил нарушението. Французинът обаче е голям почитател на Audi, като в гаража си има моделите Q7 (такъв той потроши през декември 2009 г.), RS5 и S3. Освен това германският производител е сред спонсорите на "Реал" (М) и представя свои автомобили на футболистите на тима.

Любопитното е, че на същия участък от пътя, горе-долу по същото време, е било заснето Porsche, което преминава с 260 км/ч. Този автомобил е бил даден под наем на "Реал" (М), откъдето обаче отказват да съдействат на властите и не разкриват кой е бил зад волана му.
 

0 от 500