IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показва хибридния e-tron в Женева

Хечбекът ще харчи само 1.5 л/100 км.

Audi показва хибридния e-tron в Женева

Audi ще изложи на предстоящия автомобилен салон в Женева хибриден вариант на третото поколение на хечбека e-tron, който е с възможност за зареждане от електропреносимата мрежа. По-рано германците показаха аналогични версии на моделите си A1 и R8, но нито един от тях не бе пуснат в серия.
Audi показва хибридния e-tron в Женева
Според представител на компанията от Инголщад A3 e-tron е "реалистичен поглед в бъдещето, който ще играе решаваща роля в стратегията на марката."

Машината е с предно предаване и разчита на хибриден агрегат с обща мощност 204 к.с. и 350 Нм въртящ момент. В него влизат 1.4 литров бензинов двигател с мощност 150 к.с. и електромотор с мощност 102 к.с., както и нова 6-степенна роботизирана скоростна кутия e-S tronic с двойно сцепление.

От до 100 км/ч хечбекът ускорява за 7.6 секунди, а максималната му скорост е 222 км/ч. В съответствие с европейските норми за хибриди, които може да се зареждат от електропреносимата мрежа, средният разход на Audi A3 e-tron e 1.5 л/100 км. Нивото на вредни емисии - СО2 е 35 гр/км.
Audi показва хибридния e-tron в Женева
Хибридът може да се придвижва на три режима - само на електричество, само с двигателя с вътрешно горене и при комбинация от двете. На електричество машината може да измине 50 км., като максималната скорост е 130 км/ч.

От Audi не съобщават кога хибиридът A3 ще се появи в серийно производство. Засега се твърди, че компанията готви да пусне само ограничена серия от тези автомобили, като те ще бъдат използвани единствено за нужди на производителя - най-вече за тестове.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi a3 e-tron plug-in
0 от 500
  • #7
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ТЕзи били направили 3-то поколение e-tron!?!?!Някой може ли да ми припомни за предишните 2?Кога и къде са се продавали или май,като това ще си остане на чертожните дъски!И защо ни занимават с техните фантазии не разбирам?Толкова ли пари имат да си плащат за тъпите реклами,че еди каквоси направили с еди какъв си разход,ама кога щяло да излезе не се знае.То естествено,че не излиза,защото ще лъсне истината за разход и др.показатели.Хората ще разберат,че не харчи 1,5/100 гориво,а масло.
  • #6
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Subarufan ( преди 11 години )
    Ами докато Ауди продължават да показват прототипи и да ни говорят за бъдещето, други автомобилни производители вече ни продават бъдещето...
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Хибридният ( преди 11 години )
    "Дори дизелов голф карчи по-малко и има по-малко вредни емисии."Техническата неграмотност е важно изискване което феновете на дизелите трябва да покриват. Иначе просто не биха били фенове на дизелите.
  • #4
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тия пак ни занимават с приказки,а не с коли. Те и Фолксваген твърдят,че ще стават номер 1 в света, а номер 1 в реалността отново е Тойота.
  • #3
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хаха само *** би написал, че дизел има по ниски вредни емисии от хибрид. емисиите не са само CO2 драги ми. Затова по цял свят хората предпочитат вместо да кашлят след черния дим от дизелите, да си карат бензинки и хибриди . А ти ако си мислиш, че аудито (което няма да види бял свят) харчи 1.5 при включен климатик се лъжеш. Всеки леко грамотен човек знае колко харчи само включения климатик, без да се кара дори колата. Споко с глупостите си никой не заблуждавате, просто повече акъл имаме от вас
  • #2
    17 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Споко това е Ауди а не Приус, няма да харчи много. Виж при Приус беше голяма изненадата на журналистите, като го тестваха с БМВ 520 дизел. Оказа се че Приуса харчи с изключен климатик и радио повече от БМВ 520 дизел с включен климатик и радио. Приус е една голяма смешка. Дори дизелов голф карчи по-малко и има по-малко вредни емисии.
  • #1
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ХахахА ще изследват, защо не харчи 1.5 а 15 :D