IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американска легенда отново с дизелов двигател

Пикапът Ram 1500 ще получи италиански мотор през 2014 г.

Американска легенда отново с дизелов двигател

Последният пикап Dodge Ram 1500 с дизелов двигател бе произведен преди 30 години. Сега компанията Chrysler обяви, че отново смята да постави такъв мотор на легендарния американски автомобил. Това ще стане през 2014 г.
Американска легенда отново с дизелов двигател
По думите на генералния директор на марката Ram – Фред Диас, решението да се попълни гамата с V-образен двигател с обем 3.0 литра, който пикапът ще си подели с новият Jeep Grand Cherokee, е било взето заради повишеното търсене на дизелови автомобили в САЩ.

„Все повече клиенти в САЩ обръщат внимание на икономията на гориво и все по-малко хора гледат благосклонно на чудовища, които харчат по 20-30 литра на 100 км”, признава Диас.

Първоначално се е планирало за Ram 1500 да бъде използван американски мотор Cummins V6, но по икономически и маркетингови съображения е взето решение да се заложи на разработка на италианската компания VM Motori. Планира се този двигател да работи съвместно с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, която във версията за Chrysler ще носи името TorqueFlite. Според инженерите на Chrysler тази скоростна кутия, комбинирана със система Start/Stop ще направи Ram 1500 най-икономичният пикап в този клас.

Засега няма технически характеристики за пикапа, но се знае, че версията на Grand Cherokee с този двигател и скоростна кутия ZF има мощност от 240 к.с. и въртящ момент от 569 Нм.

Снимка: Chrysler

Тагове: ram 1500
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Брутална машина !!! И най-сетне с Дизел добра новина за феновете в европа :)
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Джугана ( преди 11 години )
    Душ Гел....да питам другите хора...еее Triforce, хайде малко по сериозно ха ха Разбрах ти мисълта.
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Новите коли са страшни пластмаски, това е ясно. Взехме едно Волво ХС 70 и аз лично, не съм доволен. Седалките му са като на Королата и даже някои неща в него ми се струват по-пластмасови, а е доста по-висок клас, уж. А за италианските мотори - ами масово оплакване, а иначе не казвам, че имам наблюдения. Ако утре отидеш да си купиш душ-гел в магазина, а там има 100 броя, 100% ще питаш 2-*** 3-*** твои приятели, приятелката си (жена си) и още 1 жена. Ако от 7 човека 3-*** ти кажат една марка, тя е!
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    robi1971 ( преди 11 години )
    Ще почнат и на газ - подобно на Европа -в Холандия съм виждал доста такива ДЖУГАНИ да зареждат LPG по бензиностанциите няма нищо срамно да си на дизел или газ. Икономисваш пари и вредни емисий - 20-25% писал сам за моя MB w204 V6 3.0l на газ
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анон. с Джугана ( преди 11 години )
    До Triforce;Забравих да сложа (ник",и затова продължавам така),съгласен съм с последния ти коментар. Единствено не ми допадна изказването и отричането на новите двигатели на VM Motori. Времето ще покаже кой крив,кой прав и кой....! Аз също обмислям покупка на BMW 7er.или 5er. 01 02, год. писна ми от новите PVCта.....Kато има развитие ще споделя!
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Преди "джугана" мислех за БМВ 728 или Ауди А8 с 2.8 мотор. БМВ-то беше като 5-цата вътре и се отказах. Реших да пробвам с Ауди А8. Оказа се, че поддръжката му е 2 пъти по-скъпа от на БМВ и реших да пробвам с Мерцедес. Не съжалявам за избора! Дадох доста парички за ремонти, но тази кола се надявам да ме изкара още дълги години с инвестираните в нея пари. И повечето от "разбирачите" казаха - "Това е колата!!!"Таааа.... ти да не живееш в Лондон? :)
  • #5
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Легенда,пък ( преди 11 години )
    с най-лошите мотори.
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Triforce, като купува "Джугана", пак същите "дето ти хазаха" ли пита! Защо не ти "хазаха", че Лондонските TAXI-та, карат по 2 милиона км. със стара версия двигатели на същата марка,а от тогава колко вода изтече....!
  • #3
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тифорс, стига рева. Хората дават един чувал пари за премиум ***, които изкарват 10 пъти по-малко от черокито с vm motori дизела.Наскоро четох че smart бензинките изкарват по 100 000 км. макс и после отиват за ремонт, ама хората им се кефят, щото им е внушено, че тази пародия на кола е гъзария.
  • #2
    5 rate up comment 20 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Ще се сетят да сложат смотан дизел на Фиат! Какво говориш! Скоро се поинтерсувах да си купя някое старо Гранд Чироки и ми хазаха, че тия коне, дето ги искам са с италиански мотори и да бягам от тях. Не знам какво ще се сетят. Не са много в час, ама с тоя мотор съвсем може да се прецакат!