IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американска легенда отново с дизелов двигател

Пикапът Ram 1500 ще получи италиански мотор през 2014 г.

Американска легенда отново с дизелов двигател

Последният пикап Dodge Ram 1500 с дизелов двигател бе произведен преди 30 години. Сега компанията Chrysler обяви, че отново смята да постави такъв мотор на легендарния американски автомобил. Това ще стане през 2014 г.
Американска легенда отново с дизелов двигател
По думите на генералния директор на марката Ram – Фред Диас, решението да се попълни гамата с V-образен двигател с обем 3.0 литра, който пикапът ще си подели с новият Jeep Grand Cherokee, е било взето заради повишеното търсене на дизелови автомобили в САЩ.

„Все повече клиенти в САЩ обръщат внимание на икономията на гориво и все по-малко хора гледат благосклонно на чудовища, които харчат по 20-30 литра на 100 км”, признава Диас.

Първоначално се е планирало за Ram 1500 да бъде използван американски мотор Cummins V6, но по икономически и маркетингови съображения е взето решение да се заложи на разработка на италианската компания VM Motori. Планира се този двигател да работи съвместно с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, която във версията за Chrysler ще носи името TorqueFlite. Според инженерите на Chrysler тази скоростна кутия, комбинирана със система Start/Stop ще направи Ram 1500 най-икономичният пикап в този клас.

Засега няма технически характеристики за пикапа, но се знае, че версията на Grand Cherokee с този двигател и скоростна кутия ZF има мощност от 240 к.с. и въртящ момент от 569 Нм.

Снимка: Chrysler

Тагове: ram 1500
0 от 500