IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пришпорва А1

Хечбекът S1 най-вероятно ще бъде с мотор с мощност 220 к.с.

Audi пришпорва А1

Спортната линия на Audi съвсем скоро ще се допълни с компактен автомобил - "заредена" модификация на хечбека А1. Слуховете за появата на подобен модел вървят от доста време, като според тях мощността на двигателя му варира от 200 до 500 к.с.
Audi пришпорва А1
Според изданието Fourtitude машината с индекс S1 ще излезе още догодина, като мощността на нейния мотор ще бъде малко над 200 к.с. Най-вероятно става дума за 2.0 литровия, 4-цилиндров турбо-агрегат, чиято мощност е 220 к.с. Същият двигател ще се поставя на и спортната версия на Volkswagen Golf VII. Не е изключено, поне така смятат експертите от изданието, Audi A1 да получи агрегат 1.8 TFSI от ново поколение.
Audi пришпорва А1
Освен това хечбекът ще получи и системата за задвижване на четирите колела на Audi. Той ще се отличава от стандартния модел и с допълнителните опции и аксесоари, с които ще разполага. Те ще бъдат съобразени с фейслфита на модела, който също трябва съвсем скоро да е готов.
Audi пришпорва А1
Между другото, феновете на бързото шофиране очакват не само S1, но и "зверската" RS1. Преди 2 години Audi подразни публиката с прототипа A1 Clubsport Quattro (на снимките), който разполагаше с 5-цилиндров мотор, форсиран до 500 к.с. След това се появиха слухове, че ще има "гражданска" версия с мощност 340 к.с. (същия мотор се слага на купето TT-RS), но маркетинговите специалисти на Audi са на мнение, че такава версия ще е много скъпа и няма да има пазар.

Припомняме, че неотдавна Audi пусна лимитирания A1 Quattro. Моделът, чието производство е ограничено до 333 бройки, използва 2.0-литров турбо-двигател с мощност 256 к.с. и 350 Нм.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi s1 audi rs1
0 от 500
  • #30
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Пожелавам ти, да станеш БЕЗУМНО БОГАТ, но те съветвам да НЕ купуваш на 18г. си дете този автомобил. Пожелавам ти КЪСМЕТ.
  • #29
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като чета тези размисли и страсти все едно слушам професор Вучков. Абе какво сравнявате цени, апартаменти и т.н. Това не е кола за хора които си броят стотинките или правят сметката в апартаменти, каси олио, яйца или бройки хляб. Това е насочено към хора, които не си знаят парите. Примерно на някой милионер щерката тъкмо е станала на 18г. и за рождения ден и подаряват такава кола. Ама скъпа била, ама незнам си колко коня била. Това е едно симпатично бижу със спортни наклонности, за богати мацки. Според мен това е направено, за да грабне част от клиентите на МИНИ. Това не е масовка, тука не е търсена практичноста и евтинията а индивидуалноста и лукса.
  • #28
    11 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 11 години )
    za 57 hilki si vzimam edin dobre obzaveden apartament v po-6irokiq centar, a vie s a1 zil da vi naceli!v kraen slu4ai edin dobre obzaveden touareg 6te mi svur6i rabota za tiq pari...
  • #27
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "Истина" объркал си статиите, за авто-мивка се говори в статията за Skoda...........
  • #26
    10 rate up comment 11 rate down comment
    истината ( преди 11 години )
    Къв Дошо и къв Сивик са те ударили в главата бе ***?Комплексари са хората,като теб,които си мислят,че като карат скъп,немски *** и са голяма работа.Аз комплекси с коли не избивам,но явно на теб това ти е мотото в живота.Виж за автомивката си прав.Никой няма да ми даде да измия такава кола,като А1,по простата причина,че работните места са заети от такива,като теб и не мога да се вредя.Хайде слизай сега пред блока и почвай да лижеш емблемата на Голфу!
  • #25
    6 rate up comment 11 rate down comment
    до истината ( преди 11 години )
    Единственната истина е че си един жалък комплексар с мечта за Civic на старо!Такава кола като А1 няма кой да ти даде дори да я измиеш на автомивката,Доше!
  • #24
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Купи си S-класа 94година,широка, и вози меко..
  • #23
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Scirocco е на базата на Golf, но по-тесен и неудобен за ежедневието.Не искам тесни друсалки, а истински автомобил.
  • #22
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какъв Passat, ако харесваш VW-груп, отиваш на Scirocco+ базов Amarok, или TT, A5...много са възможностите....
  • #21
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За такива пари ще си купя Пасат с добро ниво на оборудване.