IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пришпорва А1

Хечбекът S1 най-вероятно ще бъде с мотор с мощност 220 к.с.

Audi пришпорва А1

Спортната линия на Audi съвсем скоро ще се допълни с компактен автомобил - "заредена" модификация на хечбека А1. Слуховете за появата на подобен модел вървят от доста време, като според тях мощността на двигателя му варира от 200 до 500 к.с.
Audi пришпорва А1
Според изданието Fourtitude машината с индекс S1 ще излезе още догодина, като мощността на нейния мотор ще бъде малко над 200 к.с. Най-вероятно става дума за 2.0 литровия, 4-цилиндров турбо-агрегат, чиято мощност е 220 к.с. Същият двигател ще се поставя на и спортната версия на Volkswagen Golf VII. Не е изключено, поне така смятат експертите от изданието, Audi A1 да получи агрегат 1.8 TFSI от ново поколение.
Audi пришпорва А1
Освен това хечбекът ще получи и системата за задвижване на четирите колела на Audi. Той ще се отличава от стандартния модел и с допълнителните опции и аксесоари, с които ще разполага. Те ще бъдат съобразени с фейслфита на модела, който също трябва съвсем скоро да е готов.
Audi пришпорва А1
Между другото, феновете на бързото шофиране очакват не само S1, но и "зверската" RS1. Преди 2 години Audi подразни публиката с прототипа A1 Clubsport Quattro (на снимките), който разполагаше с 5-цилиндров мотор, форсиран до 500 к.с. След това се появиха слухове, че ще има "гражданска" версия с мощност 340 к.с. (същия мотор се слага на купето TT-RS), но маркетинговите специалисти на Audi са на мнение, че такава версия ще е много скъпа и няма да има пазар.

Припомняме, че неотдавна Audi пусна лимитирания A1 Quattro. Моделът, чието производство е ограничено до 333 бройки, използва 2.0-литров турбо-двигател с мощност 256 к.с. и 350 Нм.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi s1 audi rs1
0 от 500