IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разработката на новата Mazda RX-7 закъснява

Изпробва се роторен мотор с обем 1.6 литра и мощност 300 к.с.

Разработката на новата Mazda RX-7 закъснява

Дизайнерите и инженерите на Mazda работят усилено върху следващия спортен автомобил на марката с роторен двигател, който обаче ще бъде готов едва през 2017 г. Срокът бе съобщен от шефа на компанията Нобухиро Ямамото пред журналисти.
Разработката на новата Maszda RX-7 закъснява
Общото мнение на експертите обаче е, че моделът доста закъснява и това може да се окаже фатално. Mazda още преди 2 години спря производството на RX-8 и няма вече представител в сегмента.

В същото време конкурентите не спят. Toyota и Subaru пуснаха своите GT86 и BRZ, които се продават успешно. А луксозното подразделение Lexus похарчи огромни суми за лимитирания LFA, който се мери с коли като Ferrari.

Освен това Nissan обяви като един от приоритетите си налагането на GT-R, който успешно се конкурира с Porsche 911 Turbo. Honda връща на пазара NSX, а Alfa Romeo е готова със своята 4С. Не спят и американските конкуренти – General Motors пусна Corvette Stingray, а Chrysler - нов SRT Viper.
Разработката на новата Maszda RX-7 закъснява
В същото време Mazda остави ванкеловите двигатели на заден план и се насочи към разработването на бензинови и дизелови технологии Skyactiv. Все пак информациите сочат, че бъдещата RX-7 ще получи роторен мотор. Неговият обем ще бъде 1.6 литра, като на първите тестове е постигнал мощност от 300 к.с. Външността на модела пък ще бъде взаимствана до голяма степен от концепта Kabura (на снимките).

„Засега не мога да потвърдя, че ще използваме този мотор – коментира Ямамото. – Не изключвам възможността обаче за бъдеще да има и версия с турбо, но на ранния стадий по-скоро няма да разчитаме на подобно увеличаване на мощността.”

Снимки: Mazda

Тагове: mazda rx-7
0 от 500
  • #4
    25 rate up comment 6 rate down comment
    драйвър ( преди 11 години )
    А дано по-скоро излезе и почне да наказва немските талиги! 1,6 и 300 к.с. просто красота. Като си помисля и колко ще бъде лека колата с нисък център на тежестта направо нямам търпение да излезе.
  • #3
    27 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ВИНКЕЛОВ......СМЯХ СЕ ХОРА.....не е истина! Сещам се за един редакторски тест, дето бяха изпили миналата година!Текста беше в този дух........."(Модела на новото Рено Меган,което изпихме(изпитахме) миналата година).............
  • #2
    29 rate up comment 2 rate down comment
    ъм'чи как бе ( преди 11 години )
    Какви винкелови двигатели, бе? Ванкелов двигател се казва. И ако успеят да го направят ще е истински трепач на разни поршета и нисани. Или пък на американски недоразумения с тежки двигатели, като са влекачи и автобуси.
  • #1
    4 rate up comment 16 rate down comment
    GTI ( преди 11 години )
    Kak 6te 4akame do 2017 ta,tazi kola spored men 6te e istinskia sapernik na Porche,a ne niakakvi alfi v 2 hiliadi ekzempliara,a i 6te struva maksimum okolo 80 hilaidi leva