IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M GmbH отвръща на удара

Баварците ще атакуват новите модели на Mercedes-AMG GmbH и Audi quattro GmbH

BMW M GmbH отвръща на удара

Спортните автомобили, които произвежда BMW M GmbH, се смятат за връх по отношение на динамика и представяне. През последните месеци обаче, след появата на Mercedes E63 AMG 4MATIC S-Model и Audi RS6 Plus, култовото BMW M5 се превърна в догонващ модел.
BMW M GmbH готви още по-мощни коли
Снимка: BMW

Новото поколение на BMW M5 (на снимката) е на пазара от известно време и се нуждае от оптимизация, за да може да се противопоставя на своите конкуренти от Германия. Това важи най-вече за динамиката, която показва при ускорението си от място до 100 км/час. Този показател при М5 е 4.4 секунди, докато E63 AMG 4MATIC S-Model се нуждае от само 3.6 секунди. Стандартната версия на Audi RS6 пък изисква 3.9 секунди, но в Инглощад пускат и модел Plus, който ще направи комбито още по-бързо.

В Мюнхен, разбира се, няма да оставят нещата така. Инженерите на BMW вече работят по нови версии на техните модели, които ще видим още през тази година.

Това твърди списанието Automobile, което се позовава на информация от американското подразделение на BMW. "Това ще бъде много интересна година, през която ще покажем една или две нови версии на нашите спортни коли", заявяват от BMW North America.

Към момента няма конкретна информация за кои точно модели на BMW става дума. Можем да предположим обаче, че сред тях ще бъде BMW M5, при който оптимизацията изглежда най-необходима към този момент.

От Automobile посочват, че ще публикуват всички подробности в следващият брой на списанието, така че очаквайте подробности.

Тагове: amg bmw m gmbh quattro
0 от 500
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 11 години )
    Тия още спят зимен сън.
  • #22
    6 rate up comment 8 rate down comment
    груди ( преди 11 години )
    до "До Дошо"Амии, бъркаш са за 3тата премиум марка. За казвам, че след БМВ и Бенц (в какъвто искаш ред тея двете) трябва да стои Ягуар, марка с традиции в правенето на луксозни серийни коли. Ауди е премиум само в болната глава на някой плащач, дето с това се утешава всеки път като му вземат 1000 лева за нещо, което струва 300.
  • #21
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До Дошо ( преди 11 години )
    Прочети материала от горе до долу, след това от края към началото,след това от средата към двата края и дано в празната ти кратуна остане поне едно:има само три премиум марки и трите се произвеждат в Германия.Само три,запомни го!И колкото и да четеш класации за репутация, всеки който може и разбира си купува нещо или от Mercedes,или от BMW,или от VW Group.Факт!
  • #20
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    Сигурен съм, че и трите споменати (М,RS и MB) ако бяха с равни показатели, цени и оборудване щеше да е много по-нелепо! :)Така че стига голи спорове:) Всичко си е наред :)
  • #19
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дайте ми да изоставам в М5, вие си бързайте с 4х4-ките дето се управляват наживо по същия начин както и на компютъра. Никво усещане за нищо, тия Аудита имам чуството че са им сложили джойстик не волан свързан с кормилна уредба. Мощността на М5 и е предостатъчно, както и ускорението. Теглото е единствения минус на тая кола и върху него трябва да се работи, да е по-бърза хич не е нужно.
  • #18
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MUKITIGARA ( преди 11 години )
    IMALI NE6TO LO6O AKO BUDE BMW M5 S XDRIVE VIE MI KAJETE APUK 2014 MERCEDES S65AMG 6TE BUDE S 680 KONQ POD KAPAKA TOVA MALKO LI SA
  • #17
    1 rate up comment 4 rate down comment
    MUKITIGARA ( преди 11 години )
    SEGA E NUZNA SAMO MODIFIKACIQ NA MERCEDES DO 605 KONQ I BMW S 604 KONQ I QLA GLEDAI KVO STAVA NA NIURBORGRING
  • #16
    2 rate up comment 8 rate down comment
    ???? ( преди 11 години )
    Понеже гледам. че повечето хора изказват мнение, че 4х4 колите имали "по-добро" и "шеметно" ускорение и "били по-стабилни" и "по-сигурни" от тези със задно започвам да си мисля, че или се бърка висока проходимост със стабилност или се наблюдава избирателна слепота?!?!? Аз лично не съм виждал в листата на най-бързите драгстери да има 4х4 за по-добър старт?!?!? Както и нито една от шосейните формули да е 4х4?!?!?! Та нещо явно има някаква грешка в нечия глава.
  • #15
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Изостава акъла на Аутомедиа. БМВ М моделите са различни коли от Ауди RS6 и Мерцедес Е63 АМГ, и са предназначени за различни хора. За тази цел БМВ направи М Performance, някои от които имат 4х4 опция. А пък ускорението от 0-100 много отдавна не е приоритет на БМВ. Ауди RS6 и миналата генерация беше по-бързо от 0-100, както и по-мощно. Както и сега така и тогава БМВ М5 никога не е изоставало.
  • #14
    7 rate up comment 5 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Какви са тия глупости, все едно ако си фен на БМВ ще си купиш Мерцедес само щото ускорява по-бързо до 100?!?!?