IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Видео - BMW M5 F10

Първо официално видео на най-новия представител на семейство М.

Видео - BMW M5 F10



BMW M5 - технически данни и динамични характеристики:

V8-бензинов двигател с технология M TwinPower Turbo със свръхпълнене Twin Scroll Twin Turbo, разположени над цилиндровите глави изпускателни колектори, директно впръскване High Precision Injection и променливо управление на клапаните VALVETRONIC.

Работен обем: 4 395 куб. см.
Мощност: 412 кВт/560 к.с. при 6 000 – 7 000 об./мин
Максимален въртящ момент: 680 Нм при 1 500 – 5 750 об./мин

Ускорение [0 – 100 км/ч]: 4,4 секунди
Ускорение [0 – 200 км/ч]: 13,0 секунди

Максимална скорост: 250 км/ч (305 км/ с M Driver’s Package)
Среден разход на гориво: 9,9 литра/100 километра
CO2-емисии: 232 г/км, норма за вредни емисии: EU5.

Новото BMW M5 е суперспортен автомобил с четири врати и пет места и е плод на последователно развитие на една забележителна автомобилна концепция, стартирала през 1984 година.

BMW M5 съчетава впечатляващ потенциал за състезателните писти с универсалните качества на луксозна бизнес-лимузина. При петото поколение те се допълват, както никога досега от новаторски характеристики, значително оптимизирана ефективност, уверен комфорт при дълги пътувания, както и иновативни асистиращи системи и Infotainment-функции.

Новото BMW M5 е оборудвано с новоразработения High-Performance-двигател от M GmbH. Високооборотният 4,4-литров V8-агрегат е с технология M TwinPower Turbo, съставена от Twin Scroll Twin Turbo свръхпълнене, разположени над цилиндровите глави изпускателни колектори, директно впръскване на бензина High Precision Injection и напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC с мощност 412 кВт/ 560 к.с. при 6 000 – 7 000 об./мин, максимален въртящ момент 680 Нм от 1 500 об./мин и впечатлява с незабавно разгръщане на мощността.

При новия модел е значително оптимизирано съотношението между динамични характеристики и разход на гориво. Новото BMW M5 ускорява от 0-100 км/ч за 4,4 секунди, а от 0-200 км/ч за 13,0 секунди.

Максималната скорост е ограничена до 250 км/ч или 305 км/ч с опцията M Driver’s Package, която включва и обучение на водача за спортно шофиране. В ЕС тестови цикъл BMW M5 постига среден разход на гориво 9,9 л/100 км или с над 30% по-малко, в сравнение със своя предшественик при увеличени с 10% мощност и с 30% въртящ момент. Това е възможно благодарение на технологиите BMW Efficient Dynamics включително функция Auto Start Stop и регенерация на спирачната енергия, с които BMW M5 е оборудвано.

Новото BMW M5 е оборудвано с М специфично окачване, вкл. кинематика на предната и задната ос, кормилно управление M Servotronic, динамичен контрол на амортисьорите, система за стабилност DSC включително M Dynamic Mode и високоефективна Compound-спирачна система с оптимизирано тегло. Задвижването е на задните колела и се осъществява с помощта на седемстепенна M Drivelogic трансмисия с два съединителя. Автоматичното превключване на предавките е оптимизирано по отношение на сцеплението. BMW M5 разполага още с Launch Control; Асистент за движение при ниски скорости т. нар. Low Speed Assistance, автоматично активиращ се режим за паркиране, М-специфичен лост за управление на трансмисията, М кожен волан с лостчета за превключване и др.

Спортната динамика при BMW M5 е съчетана с пъргава управляемост благодарение на иновативния редуктор на задния мост с активен М диференциал. Електронно управляваният многодисков блокаж позволява напълно променливо разпределение на въртящия момент между задните колела за оптимизиране на сцеплението и стабилността по курса при динамична смяна на платното и ускорение на излизане от завои. В зависимост от ситуацията блокажът се регулира между 0 и 100 % за бързи, прецизни и изпреварващи реакции благодарение на постоянния обмен на данни между активния М диференциал и системата за стабилност DSC, като се взимат под внимание положението на педала на газта, оборотите на колелата и страничното ускорение.

За пръв път BMW M5 предлага два индивидуално конфигурирани режима, на управление, които се активират с M Drive бутоните на волана. Те включват уникална сред конкурентите гама от програмируеми параметри: чувствителност на педала на газта, настройки на M Servotronic, на програмата за превключване на предавките Drivelogic, на режима на DSC, на динамичния контрол на амортисьорите и на показанията на Head-Up-дисплея.

Дизайнът на новото BMW M5 е в типичната за М естетика, отразяваща изключително динамичните и в същото време прецизно контролируеми характеристики при управление. По отношение на външния вид на автомобила той се определя от специфични дизайнерски елементи с функционално значение за динамичните възможности. Такива са предната броня с особено големи въздухозаборници за двигателя и спирачната система, атлетично изпъкналите арки на калниците за подчертаване на широката следа, типичните за М „хриле” с интегрирани пътепоказатели, аеродинамично оптимизираната задна броня с дифузор между разположените отдясно и отляво двойни ауспухови тръби, задния спойлер в стил Gurney върху капака на багажника и 19-инчовите М алуминиеви джанти с ексклузивен дизайн с двойни спици.

Интериорът на BMW M5 е уникална комбинация между кокпит на спортен автомобил и луксозна атмосфера. Специфичната за М комбинация от уреди с технология Black Panel е съчетана с тапицирана с кожа средна конзола, М спортни седалки, с кожена тапицерия Merino; ексклузивни декоративни елементи Aluminium Trace, антрацитено-черен таван BMW Individual, електрическо регулиране на кормилната колона, 4-зонална автоматична климатична инсталация и дифузно осветление.

Новото BMW M5 е оборудвано с богат избор от асистиращи системи и мобилни услуги на BMW ConnectedDrive. В серийното оборудване е включен специфичен за М Head-Up-дисплей. Предлагат се адаптивни предни светлини за серийните ксенонови фарове, асистент за дълги светлини, BMW Night Vision с функция за разпознаване на пешеходци, предупреждение при смяна и при напускане на пътното платно, Surround View, Speed Limit Info, достъп до интернет, разширени възможности за интеграция на смартфони и музикални плеъри, Real Time Traffic Information и Apps (приложения) за Web Radio, както и за ползване на Facebook и Twitter.

Всички снимки

0 от 500
  • #41
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Наблюдател ( преди 11 години )
    Абе Иване, какви S8 те гонят тебе?!? Виж това какъв звяр е, като тигър готов за скок, не с тази блага ВАГинска муцуна като на S8-та. Да, може и да го дръпне на драг, ама познай на път със завой, каде ще остане Аудито ти, с неговото вродено недозавиване? Дори със супер модерния си спортен диф., не могат да се спрвят с този дефект.М5 е колата, която ти дава емоцията,и тръпката и спомените!S8 е коренно различна кола, макар и много хубава, няма да усетиш същото, както с този тигър на пътя!
  • #40
    18 rate up comment 0 rate down comment
    M5 ( преди 12 години )
    Samo edin selqnin shte kaje 4e Audi e po dobre ot BMW ... xaxa .... mami4kata vi tupa ... kopirat ot BMW i Mercedes i vse nishto ne stava
  • #39
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Иван ( преди 12 години )
    Новото Ауди S8 от 0-100 4.2 сек АХАХАХАХ СМЯХ СМЯХ ! ! !
  • #38
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    tva e po dobro ot audi :D
  • #37
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Въпреки, че е натъпкано с електроника, Бомбето пак се завъртя. Сорри, знам че ви боли, но АУДИ са по-добри!
  • #36
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    BMW is not a bench ... it's a cult!!!
  • #35
    19 rate up comment 3 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 12 години )
    kato tehnika i vun6nost izbiram bmw, mnooooo qko, kato interior oba4e audi e po-qko, za spravka...poslednata snimka mi e mnogo plast-masova
  • #34
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Slav78 ( преди 12 години )
    Получавам душевна ерекция само като и чюя гласеца на колицата, за вида да не говорим.
  • #33
    22 rate up comment 4 rate down comment
    s 2000 ( преди 12 години )
    Най доброто от немските производители!P.S Карам само Хонда.СЕГА S 2000 2003г.
  • #32
    35 rate up comment 5 rate down comment
    fan ( преди 12 години )
    Колко много *** си избиват комплексите върху BMW!!! Явно много ги дразни ,че са на водещо място!Всеки който "плюе" по този автомобил трябва да се преагледа при психиатър!