IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пуска още по-мощно RS6

Комбито ще получи индекс Plus и ще разчита на 609 к.с.

Audi пуска още по-мощно RS6

Audi смята да пусне на пазара още по-мощна версия на „зареденото” комби RS6, която ще получи индекс Plus към името си. Това съобщава изданието Car, което цитира шефът на подразделението Quattro GmbH - Щефан Райл.
Audi пуска още по-мощно RS6
Очаква се мощността на 4.0 литровия, 8-цилиндров туин-турбо агрегат, на който разчита машината, да нарасне от 560 на 609 к.с. В момента комбито със задвижване на четирите колела ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди. С колко ще се подобри това постижение при новата модификация, не се съобщава.

За първи път версията Plus се появи през 2004 г. при първото поколение на комбито RS6. Тази версия бе с около 30 к.с. по-мощна, като окачването й бе свалено с 10 мм. Машината получи и преработена спирачна система, както и различно обзавеждане на интериора. От тази модификация бяха произведени само 999 бройки.
Audi пуска още по-мощно RS6
Към момента модификация Plus се предлага за купето Audi TT RS, чийто мотор е форсиран от 340 на 360 к.с., както и за суперколата R8. При нея увеличението на мощността е от 525 на 550 к.с.

Стандартното комби Audi RS6 бе най-бързият автомобил в класа си до появата на новото поколение на Mercedes-Benz E63 AMG, което разчита на 5.5 литров V8 с мощност 585 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него става за 3.6 секунди.

Снимки: Audi
 

0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "защото са си селска фирма с измамни продукти" такива крайни изказвания са типични за простите душици , а "Теб те интересуват сухите цифри, мен пък ме интересува качеството на продукта" това вече си е противоречие, типично за глупавите хора , че ти от къде разбра колко са качествени , най-вероятно си гледал някоя суха статистика ,нали бе пубер,как ви личи възрастта
  • #11
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Няма да има равно и в дефектите си...Вземи малко почети е ще разбереш, че такъв *** като предното РС няма.Могат да я направят и 1000к.с., ама файда никва няма да има. Теб те интересуват сухите цифри, мен пък ме интересува качеството на продукта и точно тук Ауди се дънят. Никога няма да имат нивото на МБ и БМВ защото са си селска фирма с измамни продукти.
  • #10
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Колегата под мене хубаво е казал,но налки сме си българи и даваме минуси.КОлко и минуси да давате никой не се влияяее от вашето мнениее.609 коня това просто нема да има равен в своя клас/Браво на AUDI
  • #9
    25 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Лудницааааа
  • #8
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Спортен танк, при това комби, безсмислен толуп!
  • #7
    21 rate up comment 6 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    е хохо хихи хахо,каквото и да си говорим тая кола има само още 2 противника и те не идват от япония
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    LOL ( преди 11 години )
    Kaval ti i v Fakti li pishesh?? sushtite mirizlivi komentari gi ima i tam. jaluk si
  • #5
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    няма ще е с волан на тоиота та да се отърка в хаи наи технологиите и да не ревът форумите щатски,а и за твои личен кеф.пък си остроумен бе глеи са ...
  • #4
    21 rate up comment 13 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    това шкода ли е бе хейтърчета ахахаха,да не се окаже по-бързо на драг от LFA :))))
  • #3
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мен ме интересува, ще има ли волан от Lamborgini?