IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седанът с най-нисък разход на гориво в САЩ

Новата Honda Accord Plug-in Hybrid изисква средно по 5 литра на 100 км

Седанът с най-нисък разход на гориво в САЩ

Седанът с най-нисък разход на гориво в САЩ
Японската автомобилна компания Honda разпространи информация за хибридната версия на новия Accord, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа - Accord Plug-in Hybrid.

Автомобилът е наречен "най-икономичния седан в САЩ", тъй като тестовете на американската агенцията за защита на околната среда (EPA) са показали, че той изразходва средно по 5 литра на 100 км пробег. Разходът на гориво в града също е 5 л/100 км, а този на магистрала - 5.1 л/100 км.

Стойностите са измерени в хибриден режим на движение, при който двигателят с вътрешно горене работи в синхрон с електрическия такъв. Само на електричество Honda Accord Plug-in Hybrid може да измине до 21 км.
Седанът с най-нисък разход на гориво в САЩ
Задвижващата система на колата се състои от 2.0-литров бензинов i-VTEC двигател, работещ по цикъла Аткинсън (5 тактов), електромотор с мощност 169 к.с. и комплект литиево-йонни батерии.

Батериите могат да бъдат заредени в мрежа с напрежение 120 волта, като това отнема 3 часа. При напрежение от 240 волта времето за зареждане пада на само 1 час.

Към момента Accord Plug-in Hybrid се предлага от отбрани дилъри на марката в Калифорния и Ню Йорк. Цените започват от $39 780.
Седанът с най-нисък разход на гориво в САЩ

0 от 500
  • #11
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Я,ПАК ЯПОНЦИТЕ ПОКАЗВАТ НА ГЕРМАНЧЕТАТА КАК СЕ ПРАВЯТ НЕ САМО НАЙ-ЗДРАВИТЕ КОЛИ,АМИ И НАЙ-ИКОНОМИЧНИТЕ!КЪДЕ Е ДИЗЕЛЧЕТО НА ВАГ? СИГУРНО В КЛАСАЦИЯТА ЗА НАЙ-МНОГО ПУШЕК ЩЕ СПЕЧЕЛИ САМО. НО ТАКА Е С ТИЯ НИСКОРАЗРЕДНИ ТЕХНОЛОГИИ.
  • #10
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много е хубава хондичката.Само не мога да разбера колко *** трябва да си за да купиш хщндай и40 пред тази кола.Кой ги купува тези хюндай повече от хонда?
  • #9
    31 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Стига с тия Тойоти и ВАГ, новината е за Хонда..., ако имате да споделите нещо по тема го направете, но във връзка с темата.
  • #8
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хех, ВАГончета, ама много яки комплекси ви е насадила Тойота, във всяка статия я споменавате. Що така? Да не би щото любимите ви ВАГ колкото и евтина и некачествена ширпотреба да бълват, пак не могат да ги настигнат?
  • #7
    4 rate up comment 20 rate down comment
    Ky-A ( преди 11 години )
    Ама приятелю, това удоволствие от каране на приус, ще си остане в главата ти ! защото тоя приус ще е нон стоп по СЕРВИЗНИ АКЦИИ, няма кога да има да го караш :))
  • #6
    22 rate up comment 2 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Без забележка в екстериора и интериора, перфектна работа от Хонда
  • #5
    6 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    не съм съгласен за тойота, пълни *** са, няма такива турски пластмаси отврат, но ако си любител на сервизните акции си ги карай !
  • #4
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Varna > plovdiv ( преди 11 години )
    След вчерашната, днес още една страхотна новина за Хонда и Японското автомобилостроене. Съобразявайте се и пишете с малко мисъл
  • #3
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Дънди ( преди 11 години )
    Хонда са Номер 1 по качество и това е извън въпросност, това с качеството на Тойота е мит от 80тте години, но глупаците все още се лъжат и ги купуват, а после ходат по сервизни акции
  • #2
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Те тойота от сервизни акции нямат време да си развият моделите