IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti ще купува дизели от Daimler

Компанията готви 4 нови модела през следващите 4 години

Infiniti ще купува дизели от Daimler

Японската компания Infiniti ще купува дизелови двигатели от концерна Daimler и ще използва една от неговите платформи за нов компактен модел, построен по мотивите на концепта Etherea. Това обяви президентът на компанията Йохан ди Нийсен на пресконференция по време на изложението в Детройт, където японците представиха модела си Q50 (на снимката).

Infiniti ще купува дизели от Daimler

Шефът на Infiniti разкри плановете на компанията си за следващите 4 години. За този период компанията ще пусне на пазара 4 напълно нови модела. По негови думи ускореното разширение на моделната гама е по инициатива на Nissan в съответствие със стратегията за развитие на партньорските отношения с концерна Daimler AG. Основна част от него е намерението на двата производителя да обменят свои технологии.

"Нашето виждане по въпроса е много прост - искаме да запазим постоянно членство в клуба на премиалните автомобили, където лидер в момента са германските марки. И аз няма да се успокоя, докато не ги задминем и Infiniti не стане №1", категоричен бе Ди Нийсен.

Президентът на Infiniti допълни, че сред бъдещите модели на компанията му ще има както седани и кросовъри, така и впечатляващи спортни коли. Те ще бъдат с напълно нови двигатели и трансмисии. Досега дейността на компанията е била съсредоточена изцяло върху пазара в САЩ, но сега ще насочи сериозни усилия и към Китай и Европа, където изискванията са съвсем различни.

Като част от стратегията на компанията се очаква съвсем скоро Nissan да започне да произвежда в своя завод в Тенеси 4-цилиндрови турбо-мотори за автомобилите Infiniti и Daimler. А компанията за скоростни кутии Jatco Ltd., от която 75% принадлежи на Nissan, започва производството на трансмисии Daimler. Те също ще бъдат предназначени за нуждите на Infiniti.

Снимка: Infiniti

0 от 500
  • #28
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Явно в провинцията нямаш по цял ден работа освен да плюеш по Тойота под всяка статия. Тойота ти е комплекс, момче. Яд те е на Тойота ,та се късаш.
  • #27
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Къде са тойотките ( преди 11 години )
    ...явно в боинг има нещо тойотско, всичките ги приземиха и принудително ги вкараха в СЕРВИЗНА АКЦИЯ
  • #26
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Прав е човека, немските премиуми водят по продажби и целта е да ги задминат по продажби.Иначе по технологии японските премиуми и по здравина и комфорт са ненадминати.
  • #25
    19 rate up comment 2 rate down comment
    до безпристрастен ( преди 11 години )
    А на твоят велосипед свалиха ли вече помощните колела или още не можеш да го караш сам?
  • #24
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    АБЕ карате градския транспорт!Ай стига сте се изхвърляли!ДЕРЗАЙТЕ!
  • #23
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Когато един шеф на автом.фирма казва, че "лидер в момента са немските марки.И аз няма да се успокоя, докато не ги задминем..." той има предвид продажбите, а не белезите за премиум.А все още поради консерватизъм, използван умело за рекламата, много купувачи затова си знаят предимно Мерцедес,за Лексус и Инфити знаят четящите статистиките, интересуващите се.Най-удобно е знанието (незнанието) да се основава само на древните лафове "Мерцедес и всички останали",немското си е немско" и толкова!
  • #22
    17 rate up comment 18 rate down comment
    Безпристрастен ( преди 11 години )
    Колеги от личен опит мога да ви кажа, че Инфити произвеждат страхотни автомобили. Съотношението цена-качестви е в пъти по-добро от немски премиум (БМВ, Мерцедес и Ауди). Когато си купуваш немски премиум автомобил от магазина за екстрите които предлагат Инфинити(базово), ше трябва да доплатиш около 20-30% от стойността на колата. И преди да започнете да злорадсвате с въпроси "аз какво рабирам" - в семейството ми караме Infinity FX30ds, Infinity M37S, Mercedes ML 350CDI i Mercedes S350 ;) Дерзайте
  • #21
    14 rate up comment 6 rate down comment
    до Centell ( преди 11 години )
    Ако не си самият Дошо,то си изтрещял като него.Добрият стил не превръща автоматично злонамерената тенденцизност в добър текст.Прочети поне какво ти казва шефа на Nisan:" Нашето виждане по въпроса е много *** - искаме да запазим постоянно членство в клуба на премиалните автомобили, където лидер в момента са германските марки."И за твое сведение това включва и лукса,и спорта,и имиджа,и всичко,което се съдържа в термина "Премиум",независимо какво ти си измисляш като аргументи на грешните ти тези.
  • #20
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Покупката на двигатели от друга фирма е тактика, а не слабост. И Мерцедес ще взима двигателя от Рено, но никой не смята, че са "преклонили глава" пред Рено.А изказването от Лексус, че ще се конглокита не толкова с Мерцедес и БМВ се дължи на стратегията им-те са в клас луксозно-спортни марка, докато Мерцедес и БМВ предлагат много модели с много голяма мощност, а почитателите на надежност и лукс искат Лексус.
  • #19
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Siren ( преди 11 години )
    Sirenata vi shte izko4at kato vi zadmine tova