IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti ще купува дизели от Daimler

Компанията готви 4 нови модела през следващите 4 години

Infiniti ще купува дизели от Daimler

Японската компания Infiniti ще купува дизелови двигатели от концерна Daimler и ще използва една от неговите платформи за нов компактен модел, построен по мотивите на концепта Etherea. Това обяви президентът на компанията Йохан ди Нийсен на пресконференция по време на изложението в Детройт, където японците представиха модела си Q50 (на снимката).

Infiniti ще купува дизели от Daimler

Шефът на Infiniti разкри плановете на компанията си за следващите 4 години. За този период компанията ще пусне на пазара 4 напълно нови модела. По негови думи ускореното разширение на моделната гама е по инициатива на Nissan в съответствие със стратегията за развитие на партньорските отношения с концерна Daimler AG. Основна част от него е намерението на двата производителя да обменят свои технологии.

"Нашето виждане по въпроса е много прост - искаме да запазим постоянно членство в клуба на премиалните автомобили, където лидер в момента са германските марки. И аз няма да се успокоя, докато не ги задминем и Infiniti не стане №1", категоричен бе Ди Нийсен.

Президентът на Infiniti допълни, че сред бъдещите модели на компанията му ще има както седани и кросовъри, така и впечатляващи спортни коли. Те ще бъдат с напълно нови двигатели и трансмисии. Досега дейността на компанията е била съсредоточена изцяло върху пазара в САЩ, но сега ще насочи сериозни усилия и към Китай и Европа, където изискванията са съвсем различни.

Като част от стратегията на компанията се очаква съвсем скоро Nissan да започне да произвежда в своя завод в Тенеси 4-цилиндрови турбо-мотори за автомобилите Infiniti и Daimler. А компанията за скоростни кутии Jatco Ltd., от която 75% принадлежи на Nissan, започва производството на трансмисии Daimler. Те също ще бъдат предназначени за нуждите на Infiniti.

Снимка: Infiniti

0 от 500
  • #38
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Boris ( преди 11 години )
    vuv USA jiveq, i karam G35 ot 2007ma, za tzenata si, kolata e mnogo po oborudvana ot analogi4no BMW 328i, motora mu e po mo6ten, no ne e tih kato MB. povedenieto e po doboro ot tova na standartno 3er ( ne govorim za M koiato e s po tvurdo kupe i mnogo razpunki ) kato tzqlo kolata e po nadejdna i ka4estvena ot 3er
  • #37
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Varna > plovdiv ( преди 11 години )
    Преди доста години съм се качвал на Инфинити Г седан и останах много доволен, но ми е трудно да правя паралел между немските му съперници, просто защото нямам толкова много впечатления и то пресни от Инфинити.Нека някои, който има впечатления да сподели (като колегата Безпристрастен), какви коли са и как се съпоставят с немските.
  • #36
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Скотове... коментарите вещи, които никога няма да притежавате... дали били с бадж на инфинити, мерцедес, даихатсу и т.н.
  • #35
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ВЕРНО Е КОЛЕГА ВСИЧКИ КЛАСАЦИИ СЕ ОГЛАВЯВАТ ОТ ТОЙОТА - ВКЛЮЧАЙ И ЗА СЕРВИЗНИ АКЦИИ - ПЪК ВИИ СИ ГИ ТЪЛКУВАТЕ КАКТО ИСКАТЕ - НАЙ РАЗПРОСТРАНЕНА Е ВЕРСИЯТА С ГРИЖА ЗА КЛИЕНТА. НЕ ЗАБРАВАЙТЕ 1,3 МЛРД. ДОЛАРА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА ПРЕ-ДОВОЛНИТЕ КЛИЕНТИ.
  • #34
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Те не са трошки както доказват германските технически прегледи.
  • #33
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Как да няма разлика бе льольо, тойота им 37млн. трошки отишли на сервизни акции, а хондичките само 3,7млн.
  • #32
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Няма голяма разлика - винаги за по първите места на всички класации за здравина, включително германските!
  • #31
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    тойота, хонда оххх извинявай не знаех че има някаква разлика
  • #30
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дали това е статия за Тойота? Та пишеш за Тойота и плюеш по Тойота и в тази статия. Не Дошо, ти пишеш под всяка статия за Тойота. Но си доста изнервен,че без земетресения и наводнения,цунамите и др. Тойота отново е най-предпочитаната кола в света. Пък и германците не спират да я хвалят всяка година колко е здрава.
  • #29
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ДАааа само провинцията се интересува от тойотките, бедната провинция около скапаното сервизче на Дошето