IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi се отказа от R8 e-tron

Клиентите не са готови да приемат подобен автомобил, смятат в компанията

Audi се отказа от R8 e-tron

Серийното производство на суперколата, задвижвана изцяло на електричество - Audi R8 e-tron (на снимката), се отлага за неопределен срок. Причината е, че ръководството на компанията от Инголщад не вижда перспективи пред подобен модел.
Audi се отказа от Audi R8 e-tron
Електромобилът на базата на серийното R8 първоначално трябваше да се появи в продажба в края на 2012 г., но още през есента шефът на техническия отдел на Audi Волфганг Дюрхаймер призова ръководството на компанията внимателно да преразгледа проекта и да прецени всичките му положителни и отрицателни страни.

В крайна сметка шефовете на Audi са решили, че времето на електрическите суперколи все още не е дошло. Пред изданието AutoExpress източник от компанията е разкрил, че създадените вече 10 бройки от R8 e-tron няма да се пускат в продажба, а ще се използват единствено за бъдещи проекти на компанията.

„Ние сме на мнение, че клиентите не са готови да приемат подобни автомобили. Може би, ако технологията им бъде усъвършенствана, някой ден това ще се промени. Никога не казвай никога”, категоричен е източникът на изданието.

Снимка: Audi

Тагове: audi r8 e-tron
0 от 500